MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Seminar za voditelje mladeži i pomlatka

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE/ORAHOVICA U Orahovici je održan seminar za voditelje vatrogasne mladeži i pomlatka.

Seminar su na prostoru Crvenog križa Osijek uz prisustvo voditelja mladeži i pomlatka iz Osječko baranjske županije, otvorili Predsjednik županijske vatrogasne zajednice Zdenko Čarapar i Zapovjednik županijske zajednice Zoran Pakšec i iznijeli svoju zamisao oko ovog predavanja kao i očekivanja od voditelja vatrogasnih organizacija prisutnih na seminaru.

Pomlađivanje kadrova i što veće uključenje djece i mladih u vatrogasna društva i aktivno sudjelovanje u radu temeljne su zadaće svih društava na prostoru Osječko baranjske županije. S područja VZG Belišće na seminaru su nazočili Romana Hudovernik i Željko Čakalić članovi DVD-a Belišće.

 

Prvi dan seminara sastojao se od tema:

 

- Mladi u vatrogastvu, (Zoran Pakšec) zadaci i dužnosti voditelja vatrogasne mladeži, kakav treba biti dobar voditelj mladeži, odgoj i osposobljavanje mladih u vatrogastvu, davanje značaja svakom pojedincu , te svakom pojedincu u ekipi prilagoditi aktivnosti za što bolje rezultate, dozvoliti slobodno, kulturno izražavanje grupe, pojavljivanje i nagrađivanje ekipe, motiviranje ekipe za natjecanja te odlazak u vatrogasni kamp za mladež u Fažani. Mladi vatrogasci u školama, vrtiću

- Osposobljavanje i privlačenje mladih u vatrogasne organizacije, (Marina Gernhardt)

Drugi dan:

- natjecateljske vježbe za pomladak i mladež (Tomislav Bošnjaković)

- vatrogasne igrice (Luka Vuksanić )

- prva pomoć (Crveni križ)

 

Nakon teoretske prezentacije, voditelji su podijeljeni u tri grupe, te se pristupilo praktičnom dijelu predavanja. Naglasak je bio na što boljem animiranju djece za vatrogasne igrice. Vatrogasni poligon za natjecanje vatrogasnog podmlatka i mladeži, štafetne utrke vatrogasnog podmlatka, štafetna utrka vatrogasne mladeži, greške na natjecanju i kako ih svesti na što manji broj.

Pripadnici crvenog križa su nam pružili iskustva i savjete o prvoj pomoći, ozljedama koje su imali na vatrogasnim natjecanjima, sunčanica, toplotni udar, uganuća, te kako da ih smanjimo i ako se dogode što bolje saniramo.

Predavanje je proteklo u odličnom raspoloženju vrlo kvalitetno odrađenom tonu, sa novim iskustvima i znanjem i naravno novim prijateljstvima između voditelja natjecateljskih ekipa.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 944 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu