MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Od ponedjeljka upis u Registar socijalne samoposluge

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U Gradu Belišću se početkom studenog otvara Socijalna samoposluga u svrhu poboljšanja uvjeta života socijalno ugroženim osobama i obiteljima.

 

 Korisnici Socijalne samoposluge mogu biti osobe koje imaju prebivalište i boravište najmanje godinu dana na području grada Belišća i prigradskih naselja, i zadovoljavaju propisane kriterije vezane uz visinu mjesečnih primanja kako slijedi:

  1. samci s mjesečnim primanjima maksimalno do tisuću kuna te
  2. obitelji s mjesečnim primanjima maksimalno do tisuću kuna po članu obitelji za punoljetne osobe i petsto kuna za maloljetne osobe.

Obavještavaju se svi potencijalni korisnici usluga Socijalne samoposluge koji ispunjavaju ove uvjete da se od ponedjeljka, 19. listopada 2015. godine, mogu svakoga radnog dana u vremenu od 8 do 12 sati osobno javiti u prostorije Socijalne samoposluge u Tržnom centru Belišće gospođi Danijeli Kupanovac radi upisa u evidenciju korisnika.

Upisi će se provoditi do 30. listopada ove godine. Pravo korištenja usluge Socijalne samoposluge moći će ostvariti samo osobe i obitelji koji budu upisani u ovaj registar korisnika.

 -Otvaranje socijalne samoposluge složen je i dugotrajan proces i radna skupina koja priprema početak njenog rada sastavljena je od predstavnika udruga i institucija koje se bave socijalnim i humanitarnim radom sastajala se nekoliko puta i rješavala mnoge probleme i skupljala iskustva iz sredina u kojima socijalne samoposluge rade već duže vrijeme, izvijestio je gradonačelnik Dinko Burić vijećnike Gradskoga vijeća na jučer održanoj sjednici.

-Grad i Ministarstvo socijalne politike i mladih osigurali su u proračunu gotovo 350 tisuća kuna, što će prema prvim procjenama biti dovoljno za djelovanje socijalne samoposluge do kolovoza naredne godine. Naime, pretpostavlja se, prema dosada poznatim podacima, da na području grada Belišća ima oko 250 obitelji koje će zadovoljiti kriterije za korištenje socijalne samoposluge.

Vrlo je važno da se potencijalni korisnici upišu u Registar, jer je to temeljni preduvjet za stjecanje prava korištenja usluga ove socijalne institucije i nitko, tko nije upisan u Registar neće moći ostvariti na pomoć iz socijalne samoposluge, naglasio je.

Prema najavama, paketi s higijenskim i prehrambenim artiklima dijelit će se utorkom i četvrtkom, prema rasporedu koji će biti utvrđen kako sebi stvarale nepotrebne gužve. Također, procjenjuje se da će paketi namijenjeni pojedincima i obiteljima biti u vrijednosti od 104 do 212 kuna mjesečno

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 722 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu