MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Novac za rad Vijeća mjesnih odbora preusmjerit će se za poboljšanje životnih uvjeta sugrađana

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Na području grada Belišća odskora neće biti Vijeća mjesnih odbora, a novac koji je bio isplaćivan za njihov rad bit će preusmjeren za socijalna davanja, jedan je od zaključaka s jučer održane sjednice Gradsko vijeća grada Belišća.

 

Sjednica je započela polaganjem prisege Zlatka Adjulovića (SDP) koji će u vijećničkim klupama zamijeniti izabranog člana Gradskog vijeća Dejana Šovagovića.

Tijekom aktualnog sata vijećnici su postavili pitanja vezana za početak rada socijalne samoposluge, stipendiranje studenata s područja grada Belišća, te nedavno iznesene optužbe da se u Bocanjevcima ne uvažavaju prijedlozi članova Mjesnog odbora i da se u tom prigradskom naselju ne radi na poboljšanju života mještana.

Na postavljena je pitanja odgovorio gradonačelnik Dinko Burić. Uz raspisivanje novog natječaja za dodjelu studentskih stipendija donio je odluku o povišenju stipendije s 900 na 1000 kuna i najavio da će se uložiti napori da se stipendija dodijeli svima koji ostvare propisane kriterije. Pri tome je naglasio nastojanja da se u proračunu osigura dovoljno novca da se ovako povećane stipendije dodjeljuju svima koji su pravo na njih ostvarili u prethodnom razdoblju. Za stipendije je u 2013. godini izdvojeno 91.800 kuna, u narednoj godini 230 tisuća, a do kraja ove godine bit će izdvojeno 351 tisuća kuna. Sa zadovoljstvom je naglasio da će stipendiju dobiti svi studenti koji se prijave, a ispunjavaju kriterije za dodjelu stipendije, jer je to najbolja investicija u razvoj grada i jedna od mjera koja bi trebala mlade poticati na studiranje, ostanak u gradu gdje bi svojim znanjem doprinosili njegovom napretku.

Odgovarajući na nedavno iznesene optužbe da se u Bocanjevcima na poštuju odluke Mjesnog odbora i ne poduzima se ništa na poboljšanju uvjeta života – iznio je podatke o tome u koje je svrhe i koliko uloženo u komunalnu infrastrukturu, za kulturu i društveni život u tom prigradskom naselju.

-U dvije i pol godine mandata ove Gradske uprave u komunalno uređenje te investicijsko održavanje i opremanje uloženo je 345.909,48 kuna, naveo je.

-Kada se tome dodaju ulaganja za potrebe KUD-a, nova ulaganja u energetsku učinkovitost na DVD-u te pomoć za uređenje pomoćnih oltara u crkvi svetog Filipa i Jakova isplaćeno prošli mjesec, dobijemo iznos od 538.560,73 kune u ove dvije i pol godine.

Kako bi naglasio ujednačenost ulaganja u razvoj prigradskih naselja, u odnosu na ulaganja u naselje Belišće, iznio je i sljedeće:

-Naselje Belišće čini 61% stanovništva, a ostala naselja 39%. U ove dvije i pol godine u održavanje komunalne infrastrukture i investicijsko održavanje i opremanje (bez kapitalnih investicija) uloženo je 3.545.972,32 kune, od čega 2.076.031,51 kuna ili 58,55% u naselje Belišće, a u prigradska naselja 1.469.940,81 kune ili 41,45%.

-Dakle, zaključio je gradonačelnik Dinko Burić, ne stoji tvrdnja da se na poduzima ništa i da se ne poštuju odluke Mjesnog odbora, a javno iznesene optužbe plod su zavisti koja vrlo lako može prerasti u mržnju, što nikako nije dobro za odnose u Gradskom vijeću gdje bi cilj svih vijećnika trebao biti isti-dobrobit sugrađana.

Također je naglasio da se iza tvrdnji da možda za realizaciju planova nema novaca u proračunu, stoji zluradost političkih oponenata, ali da je gradski proračun stabilan i dobro se ostvaruje, u skladu s planovima i predviđanjima.

U nastavku sjednica vijećnici su donijeli odluke o izmjenama Prostornog plana uređenja grada Belišća i izmjenama u Urbanističkom planu koje će, omogućiti nove investicije i razvoj grada, a odlučeno je i o povećanju jednokratne pomoć za nabavku opreme za novorođenčad s dvije na tri tisuće kuna. Sudjelujući u raspravi o toj temi, Marko Pavić (HDZ) predložio je da se ukinu Vijeća mjesnih odbora te da se novac namijenjen njihovom radu preusmjeri za poboljšanje socijalnih mjera u gradu što je naišlo na odobravanje svih vijećnika, tako da se uskoro mogu očekivati odluke koje će taj prijedlog provesti u praksu.

Sjednica je završena odlukom o ustupanju prostora za izvođenje dislocirane nastave glazbenih odjela u Belišću pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića Valpovo i najavom otvorenja koje je zakazano za ponedjeljak, 26. listopada. Renoviranje prostora je završeno, a postupno pristiže i oprema, a do otvorenja će biti kupljen i klavir za čiju je nabavku od donatora i organizacijom koncerta prikupljeno 63 tisuće kuna. Preostali iznos do pune cijene klavira osigurat će još neki donatori, a ostatak će biti podmiren iz gradskog proračuna, najavio je gradonačelnik Dinko Burić, zahvalan svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju cilja da se mladim glazbenicima i njihovim profesorima osiguranju primjereni uvjeti za rad.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 246 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu