MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Odlučeno o javnim priznanjima Grada Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 VALPOVO Na sinoć održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova prihvaćen je prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja povodom Dana grada.

 

Od 16 prijedloga za dodjelu javnih priznanja Odbor je prihvatio 10 inicijativa, a Gradsko je vijeće jednoglasno odlučilo da se Zlatnom plaketom Pečat Grada Valpova nagrade Dragutin Slovaček i Berislav Brkić, Plaketom Grb Grada Valpova: Autoservis „Ružić“ i Martin Glavica, da se Plaketom Matija Petar Katančić, za područje kulture, nagrade Josip Štefić, Mara Varžić i Rade Pušić te istom plaketom, za sveukupni društveni život, nagrade Mažoretkinje Grada Valpova, Mario Kokić i Lions klub Valpovo-Belišće. Priznanja će se dobitnicima uručiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom dana grada 8. prosinca.

Ovoj je odluci prethodio postupak davanja prisege Ružice Ibrahimpašić (SDP), koja je u vijećnićkim klupama zamijenila Matiju Karša (SDP), koji je zbog promjene mjesta stanovanja 5. studenoga podnio ostavku na mandat vijećnika.

Tijekom aktualnog sata gradonačelniku je postavljeno nekoliko pitanja vezanih uz legalizaciju objekata u vlasništvu grada, strategiju razvoja grada, status Dvorca i drugih objekata i imovine koji su predmet sporova s bivšim vlasnicima, financijsko stanje u gradskom proračunu i stanje javnog reda i mira. Na neka je pitanja gradonačelnik odgovorio izravno, a na većinu će vijećnici odgovore dobiti u pisanoj formi ili na nekoj od narednih sjednica u vidu rasprave o time temama.

Ono što zanima velik dio umirovljenika s minimalnim primanjima – hoće li biti božićnice- odgovor je, kao i na prošloj sjednici Gradskog vijeća – ako bude, bit će.

Dakle, budu li to dozvoljavali prihodi proračuna, božićnica će biti podijeljena, a umirovljenici o tome na vrijeme obaviješteni. Da se podsjetimo, riječ je o 80.000 do 100.000 kuna, koliko je, po poznatim podacima, potrebno za podjelu jednokratne pomoći u vidu božićnice.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 721 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu