MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

       

Udruga umirovljenika grada Belišća nastavlja s radom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Nadam se da je ovo posljednji naš sastanak po belišćanskim kafićima i restoranima, rekao je Josip Kramar na početku jučer održane sjednice Upravnog odbora Udruge umirovljenika grada Belišća u restoranu Fontana.

 

-Ova je sjednica sazvana nakon više od godinu dana pošto je Upravni odbor izabran na sjednici Skupštine udruge umirovljenika grada Belišća, 3. studenoga 2014. godine, i to nakon što je Služba za opću upravu Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji donijela rješenje o odobravanju upisa promjene osoba ovlaštenih za zastupanje u Registar udruga Republike Hrvatske, rekao je u uvodu sjednice Josip Kramar.

Tim je rješenjem potvrđeno da je sjednica Skupštine udruge umirovljenika održana u skladu s odredbama zakona i Statuta udruge te da će je ubuduće zastupati predsjednik Josip Kramar, dopredsjednik Zdenko Weber i tajnica Ana Ivičić, koja je u skladu s ovlaštenjima Upravnog odbora sinoć izabrana na tu funkciju, jer je prijašnja tajnica Vesna Anić-Ivičić, istupila iz Udruge.

Josip Kramar izvijestio je na početku sjednice o tijeku postupka koji je trajao nešto više od godinu dana.

-Nakon što smo 3. studenoga održali sjednicu Skupštine udruge umirovljenika u kafiću Mondeo, bili smo izloženi opstrukciji bivšega predsjednika Ivana Kopjara, koji je pokrenuo postupak obustave upisa promjena koje smo usvojili na skupštini. Policijska je postaja provodila kriminalističko istraživanje zbog sumnje da smo počinili kazneno djelo krivotvorenje isprava te na moguće nepravilnosti u načinu sazivanja i održavanja te sjednice Skupštine. Zbog tih postupaka Ured državne uprave je prekinulo postupak upisa promjene u Registar dok se spor ne riješi mirenjem ili pred općinskim sudom nadležnim prema sjedištu udruge.

Mi smo nekoliko puta pokušavali dogovorno riješiti spor, no suprotna strana u sporu nije na pozive odgovarala.

-U nastavku postupka, Ured državne uprave je prekinuo postupak upisa predloženih promjena u Registar, dok nadležno tijelo ne riješi postupak vezan za moguće krivotvorenje dokumentacije i nepravilnosti u sazivanju i održavanju sjednice Skupštine. Stoga je od Policijske postaje Belišće zatraženo da dostavi izvješće o ishodu kriminalističkog istraživanja, na što je odgovoreno kako je dokumentacija proslijeđena na uvid i odluku Općinskom državnom odvjetništvu u Osijek.

Na zahtjev Ureda državne uprave Općinsko je državno odvjetništvo 6. studenoga ove godine obavijestilo da nakon provedenih izvida “nije utvrđeno da bi u predmetnim događanjima bila ispunjena obilježja kaznenog djela za koje se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti, niti bilo kojeg drugog kaznenog djela“, izvijestio je Kramar.

-Tako je eto, nakon brojnih poteškoća i opstrukcija , rješenjem Ureda državne uprave u Valpovu, konačno u Registar unesena promjena koja omogućuje Upravnom odboru da nastavi vođenje Udruge umirovljenika grada Belišća, zaključio je Kramar.

-Nakon ove sjednice na kojoj ćemo provesti postupak priprema za usklađivanje Statuta udruge s novim zakonskim propisima te druge nužne pripreme za održavanje godišnje Skupštine s programom rada i financijskim planom, otići ćemo na razgovor kod gradonačelnika i zamoliti ga da nam se vrate prostorije i oprema koju smo koristili te da se Udruzi osiguraju potrebna sredstva za nastavak djelovanja. Uvjeren sam da ćemo nakon tog razgovora, kao i naši članovi, moći koristiti svoje prostorije u Domu umirovljenika u Belišću za nesmetan i organiziran rad, najavio je Kramar.

Uz odluke vezane za nastavak djelovanja Udruge te pripreme za održavanje sjednice Skupštine, članovi Upravnog odbora na jučer održanoj sjednici odlučili su osječkom odvjetniku Zvonimiru Zvonareviću uskratiti punomoć o zastupanju Udruge u sudskom sporu vezanom za otkazivanje ugovora o radu djelatnicama programa Pomoći u kući.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 622 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu