MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sufinanciranje organiziranog prijevoza učenika s posebnim potrebama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Krajem proteklog tjedna gradovi Valpovo i Belišće zaključili su sa Centrom za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ iz Osijeka ugovore o sufinanciranju organiziranog prijevoza učenika s posebnim potrebama za razdoblje od 01. travnja do 31. prosinca 2016. godine.

Navedenim ugovorima obuhvaćeno je ukupno šestero učenika s posebnim potrebama, odnosno, po troje sa područja svakog Grada.

Nakon provedenog postupka javnog natječaja i dobivene suglasnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Osijek zaključio je ugovor s tvrtkom Skadar d.o.o. iz Ernestinova, kao najpovoljnijim prijevoznikom, prema kojemu mjesečni trošak prijevoza iznosi 650,00 kn s PDV-om na dan za učenike s područja gradova Valpova i Belišća.

Dio troškova prijevoza učenika s posebnim potrebama sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih u iznosu od 65 %, a preostalih 35 % troškova prijevoza sufinanciraju gradovi Valpovo i Belišće razmjerno broju učenika sa svojeg područja i broju kilometara od mjesta njihovog stanovanja do mjesta školovanja.

Za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola i redovnih studenata Grad Valpovo je u Proračunu za 2016. godinu osigurao sredstva u iznosu od 150.000,00 kn.

Gradonačelnik Grada Valpova, Leon Žulj, prilikom potpisivanja ugovora o sufinanciranju organiziranog prijevoza učenika istaknuo je kako Grad Valpovo na ovakav način nastoji olakšati svakodnevne aktivnosti i troškove učenika s posebnim potrebama te im daje punu potporu i podršku u njihovom daljnjem razvoju i obrazovanju. Ukoliko se javi potreba za povećanjem broja učenika sa područja grada Valpova koji pohađaju nastavu u Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Osijek ugovor će se nadopuniti i Grad Valpovo će povećati svoj udio u sufinanciranju troškova prijevoza.

Valja podsjetiti je kako je Grad Valpovo krajem protekle godine raspisao natječaj za dodjelu studentske stipendije za 100 % studenta invalida za akademsku godinu 2015./2016., sukladno čemu je zaključen ugovor sa studenticom Filozofskog fakulteta u Osijeku o pravu na studentsku stipendiju u iznosu od 700,00 kn mjesečno do kraja njezinog školovanja.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1249 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu