MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sve je više zahtjeva za pomoć, kriteriji stroži

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sve je više zahtjeva za pomoć, kriteriji stroži

VALPOVO Grad Valpovo suočio se s potrebom revizije izdvajanja za socijalna davanja.

 

Premda odlučni u namjeri da olakšaju svakodnevicu svojim socijalno ugroženim građanima kroz različite mjere pomoći, i Grad Valpovo, poput ostalih jedinica lokalne samouprave, posljednjih godina suočava se s vrlo teškim problemom neprestano rastućeg broja zahtjeva za pomoć u odnosu na raspoloživa sredstva iz proračuna za tu namjenu. Stoga je koncem prošle godine i ovdje bilo nužno uskladiti gradske Odluke o zadovoljavanju socijalnih potreba socijalno ugroženih građana s aktualnim izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi iz rujna prošle godine, zbog kojih su mnogi potrebiti ostali kratkih rukava.

- Tako je tijekom 2014. godine za podmirenje troškova stanovanja korisnika Socijalnog programa Grada Valpova izdvojen iznos od 614.437 kuna, dok je u prošloj godini za istu namjenu Grad isplatio 570.697 kuna - prezentirao je gradskim vijećnicima na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti, Đuro Glavaš, napominjući da je nakon nove odluke Grad pokrenuo i opsežni postupak revizije svih korisnika Odluke o zadovoljavanju socijalnih potreba socijalno ugroženih osoba radi ažuriranja dokumentacije i provjere trenutačnog stanja, koji je završio u veljači ove godine.

- Ukupan broj korisnika Socijalnog programa u veljači ove godine, koji je uzet kao prijelazno razdoblje, iznosio je 304 te je nakon revizije smanjen na 179 korisnika. To je u prvom redu posljedica izmjene Zakona, ali i neodazivanja na postupak revizije i provjere stanja - rekao je Glavaš.

Pojasnio je razloge zašto je ukupan iznos troškova socijalnog programa za veljaču 2016. godine iznosio 54.535 kuna, a nakon revizije, 28.811 kuna. Od istog iznosa na troškove najamnine otpalo je 4977 kuna, trošak električne energije 12.960 kuna, trošak odvoza otpada 7229 kuna, a na trošak prehrane učenika u školama 3644 kune.

U valpovačkom Upravnom odjelu za gospodarstvo, gdje vezano uz ovu problematiku kontinuirano surađuju s Centrom za socijalnu skrb Valpovo, Crvenim križem, Caritasom, te Upravnim odjelom za socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, naglašavaju da im i dalje pristiže velik broj zamolbi i za ostvarivanje prava na jednokratnu naknadu. Za ovaj je oblik pomoći gradski Odbor za pripremu i provedbu Programa zadovoljavanja socijalnih potreba odlučivao na tri ovogodišnje sjednice, gdje je razmatrao o 24 pristigla zahtjeva i odobrio isplaćivanje iznosa od 7800 kuna.

Lidija ANIČIĆ

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 938 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

       RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu