MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

U svim naseljima uskoro LED rasvjeta

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Radnici tvrtke Kombel d.o.o. za komunalne djelatnosti iz Belišća započeli su proteklih dana postavljanje energetski učinkovite LED rasvjete u Belišću i svim prigradskim naseljima.

 

Predviđeno je postaviti novu LED rasvjetu, odnosno 1254 postojeće svjetiljke javne rasvjete LED svjetiljkama u Belišću i njegovih osam prigradskih naselja, čime Belišće postaje prvi grad u Slavoniji i Baranji koji će projektom energetski učinkovite javne rasvjete obuhvatiti sva svoja prigradska naselja, naglašavaju u Gradu i Kombelu.

Na zamjeni javne rasvjete radi se svakodnevno od ponedjeljka do subote od 7 do 17 sati, odnosno do trenutka večernjeg paljenja javne rasvjete, a trenutačno se obavlja zamjena rasvjete u najužem centru grada (1. zona i djelomično u 2. zoni). U sklopu realizacije ovog projekta dosada je postavljena LED rasvjeta na oko 250 rasvjetnih tijela i ako se nastavi ovim tempom, može se očekivati da će cijeli posao biti završen već do ljeta ove godine, iako je rok za to punih godinu dana - najavio je gradonačelnik Dinko Burić.

Vrijednost projekta s PDV-om iznosi 3.990.750 kuna, a opisanim zahvatom u rekonstrukciji sustava javne rasvjete procijenjene su znatne uštede, primarno zbog smanjenja potrošnje električne energije, a osim toga, zbog iznimno dugog vijeka trajanja LED modula u velikoj mjeri smanjit će se i troškovi održavanja. Nakon primjene mjera poboljšanja energetske učinkovitosti zajamčena ušteda električne energije za Grad Belišće iznosit će 81 posto, odnosno 678.168 kWh godišnje, a mjesečno 56.514 kWh, uz garanciju od deset godina, napominju u Kombelu.

U okviru provođenja mjera energetske učinkovitosti te smanjenja svjetlosnog onečišćenja na sustavu javne rasvjete i nakon provedenog postupka međunarodne nabave, 21. listopada 2016. godine gradonačelnik Burić potpisao je Ugovor o usluzi poboljšanja energetske učinkovitosti javne rasvjete područja Grada Belišća s odabranim ponuditeljem, tvrtkom Jadro-lux d.o.o. iz Triblja, odnosno članom Uprave Jozsefom Mezeiem.

Govoreći o projektu, gradonačelnik je izrazio i golemo zadovoljstvo što je cijeli posao zamjene rasvjetnih tijela povjeren domaćoj tvrtki Kombel, koja je zadužena i za održavanje. Najavio je da je u tijeku prijava na nove natječaje za zamjenu rasvjetnih stupova uz pomoć sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi se poboljšala sadašnja rasvijetljenost u mjestu i stvorili preduvjeti da se visilice, koje se još nalaze u nekim područjima, u budućnosti zamijene novom, modernom i također štedljivijom rasvjetom. L.Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 534 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu