MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Od krivog fascikla do matematičke teorije – predavanje na Odjelu za matematiku Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO/OSIJEK Profesorice Srednje škole Valpovo, Draženka Mikić i Tihana Weigand, održale su predavanje pod naslovom „Od krivog fascikla do matematičke teorije“.

 

Predavanje, održano u utorak, 28. ožujka, bilo je posvećeno fleksagonima, zabavnim i lijepim savitljivim mnogokutima koji, osim onoga što je neposredno vidljivo, sakrivaju i mnoga skrivena lica, a pravi je izazov pronaći ih.

Predavanje je zamišljeno kao povijesni pregled i objašnjenje matematičke pozadine fleksagona, ali i kao radionica u kojoj su sudionici imali priliku izrezivati, slagati i savijati fleksagone.

Ovo je treći puta kako naše profesorice Mikić i Weigand sudjeluju kao predavači na Stručnom kolokviju Odjela za matematiku. Prošlogodišnja tema predavanja bila je „Matematika i film“, a godinu prije toga „Inicijalni ispiti“.

Osim novih saznanja, izazova i poticaja na daljnje istraživanje i rad, svako od predavanja nosi sa sobom dragocjenu izmjenu iskustava, druženje i komunikaciju s zaljubljenicima u matematiku i matematičarima.

Stručni kolokvij Udruge matematičara Osijek zajedno su 2006. godine pokrenuli Udruga matematičara Osijek, Županijsko stručno vijeće za matematiku osječko-baranjske županije te Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku. Od tada se neprekidno održava svakog mjeseca na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku, utorkom u 19:00. Namijenjen je prvenstveno nastavnicima matematike i informatike koji su zaposleni u osnovnim i srednjim školama, studentima matematike i srodnih studijskih programa te svim ostalim zainteresiranima. Stručnim kolokvijem potiče se međusobna komunikacija među nastavnicima matematike, razmjena stečenih iskustava te kontakti sa studentima završnih godina. Stručni kolokvij organiziran je prema uzoru na znanstveni Matematički kolokvij Udruge matematičara Osijek koji je pokrenut 1993. godine.

U okviru kolokvija održavaju se stručne radionice te predavanja vezana uz matematiku, informatiku, ali i uz druga područja koja su na neki način vezana uz matematiku.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1358 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It