MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nastavljena tradicija očuvanja okusa, mirisa, pjesme i plesa ravne Slavonije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IVANOVCI Udruga žena Tiha snaga, Kulturno umjetničko društvo Šokadija te Vijeća Mjesnih odbora Ivanovaca, Marjančaca i Zelčina i ove su godine bili organizatori 12. Smotre folklora „Selo moje belo“ koja je održana jučer.

 

Kiša je malo promijenila planove, no spretni  su organizatori za sve segmente programa našli adekvatno rješenje. Tako je Etno kuhinja održana pod dobrom nadstrešnicom pa su kuharice iz Zelčina, Harkanovaca. Sv. Đurđa i Petrijevaca imale dobre uvjete za predstavljanje tradicionalnih jela, ali i nekih novih, na tradicijskim temeljima. I ovoga su puta spretne kuharice pokazale umijeće i maštovitost pripremajući gastronomski spektakl od tradicionalnih namirnica ovog podneblja.

Umjesto na otvorenom, na ljetnoj pozornici, u dvorani mjesnog Društvenog doma, nastupili  su KUD Josipovac, KUD Šokadija Harkanovci,  MPD Pajdasi, ZVS Bocanjevčanke, ZVS Mursella, Dječja skupina domaćeg KUD-a, te nova postava domaćeg KUD-a Šokadija, kojeg vodi Magdalena Magda Stanić, koja je svoje folklorno znanje obogatila tijekom studija i rada u Folklornom ansamblu Pavao Markovac u Zagrebu.

U međuvremenu je održana već tradicionalna Gužvarijada na kojoj je sudjelovalo 17 žena i 1 muškarac. Nije bilo lako odlučiti za najbolje i dodijeliti im nagrade, a odgovornu su zadaću imali Dr. Zlatko Mandić, Ivica Stanić te Mladen Dorić, članovi ocjenjivačkog suda. Nakon kušanja i vijećanja nagrade su dodijeljene: 3.mjesto osvojila je Agica Drašković, 2. Melita Varžić, a pobjednica je Janja Dorić.

Nakon Smotre druženje domaćina i njihovih gostiju nastavljen o je u Društvenom domu uz glazbeni ugođaj što su ga stvorili tamburaši Tamburaškog sastava Čuvari noći.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 764 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu