MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Gradsko vijeće Grada Valpova: Pokrenuta inicijativa za povratak Policijske postaje u Valpovo

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Sinoć je održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

Na samom početku, Dubravko Kučinac u ime Kluba vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera predložio je dopunu dnevnog reda, a kasnije i obrazložio inicijativu da se odgovarajućim zaključkom pokrene inicijativa za povratak Policijske postaje u Valpovo. Zaključak je usvojen s tek jednim suzdržanim glasom.

Od Gradskog odbora HDZ-a Grada Valpovo, vezano uz iznošenje inicijative za povratak Policijske postaje u Valpovo dobili smo priopćenje, koje objavljujemo u cijelosti

- Dana 29. studenog 2018. godine na 17. održanoj sjednici Gradskog vijeća, klub vijećnika HDZ-a grada Valpova zajedno sa koalicijskim partnerima iznio je prijedlog Odluke o pokretanju inicijative za povratak Policijske postaje iz grada Belišća u grad Valpovo, što je sve prisutne detaljno na sjednici izvijestio gradski vijećnik Dubravko Kučinac. Kaže se u priopćenju.

 Pri pripremanju prijedloga, razmotrili smo kako je Grad Valpovo od samih početaka pa sve do sada važno administrativno središte, sjedište državnih, županijskih ili privatnih institucija, gospodarsko središte, središte Centra za socijalnu skrb, Ureda državne uprave, Gradskog društva Crvenog križa, te Doma zdravlja. Jednako tako važno je prometno i geografsko središte, povezano državnim i županijskim cestama. Grad koji privlači mlade ljude kao središte društvenog i noćnog života, grad koji pruža svim dobnim skupinama dostojanstven život. Pitali smo se, zašto je središte policije koja je sve prisutno u gradu Valpovu od 1810. godine, izmješteno iz našega grada, zaslužuju li naši sugrađani ponovno imati navedenu instituciju u svome gradu, pokrenuti grad? Ova inicijativa nije usmjerena protiv građana nama prijateljskog grada Belišća, već je samo ispravljanje jedne nepravedne i ishitreno donesene odluke. Izneseni prijedlog je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Valpova usvojen, te je donesena Odluka da se inicijativa za povratak Policijske postaje u Valpovu pokreće, te gradska služba ima zaduženje proslijediti odluku relevantnim institucijama: PP Belišću, Policijskoj upravi OBŽ, te Ministarstvu unutarnjih poslova RH. Jednako tako ova Odluka treba biti objavljena u službenom glasniku grada Valpova, što žurnije.

Aktualni sat obilježilo je pitanje, a kasnije i rasprava vezana uz gospodarenje otpadom. O toj je temi opširno govorio direktor Urbanizma d.o.o. Željko Harkanovac, pojašnjavajući postupke i poteškoće koje se javljaju u provođenju odluka koje su o toj problematici donesene na sjednicama Gradskog vijeća u ranijem razdoblju. Nov način postupanja s otpadom, unatoč dugom pripremnom razdoblju, još nije „sjeo“ dijelu sugrađana pa predstoje sustavne mjere edukacije, kako bi novousvojene metode postupanja s otpadom bile primijenjene u praksi.

U nastavku sjednice usvojene su odluke o stanju sigurnosti na području Grada Valpova za devet mjeseci ove godine o čemu je izvijestio načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić, usvojeno je izvješće Ivane Zeko o radu Lokalne razvojne agencije Valpovo-Petrijevci  d.o.o.; i Izvješće o stanju u prostoru Grada Valpova za razdoblje od 01. 01. 2013.  do 31. 12. 2017. Godin, koje je podnijela Dragica Sopek. samostalni upravni referent za urbanističke poslove i zaštitu okoliša.

Dejan Pisačić, kao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja podnio je izvješće te predložio kandidate za dodjelu ovogodišnjih javnih priznanja. Bez rasprave, jednoglasno su usvojene odluke o dodjeli Zlatne plakete „Pečat Grada Valpova“ Stjepanu Koški i Slobodanki Griva, Plaketa „Matija Petar Katančić“ za područje sporta Đuri Skelcu, Saši Brezovcu i Nogometnom središtu Valpovo, te za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života Vedrani Kuna, Ankici Brkić i Mireli Skelac. Javna će im priznanja, u skladu s tradicijom, biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada.

Potom je, također bez rasprave, usvojena odluka o dugoročnom zaduženju Grada Valpova kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Naime, Gradu Valpovu je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobren projekt izgradnje nerazvrstane cesta u Harkanovcima te od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekti energetske obnove DVD-a Šag, DVD-a Marjančaci, NK Tomislav Šag i DVD Zelčin, pa je radi što brže realizacije tih projekata bilo potrebno osigurati kreditna sredstva. 

Za projekt Rekonstrukcija nerazvrstane ceste do groblja u Harkanovcima iznos od 1.037.000,00 HRK na rok od 10 godina uključujući 1 godinu počeka, otplata u mjesečnim ratama uz kamatnu stopu od 1,70%, te naknadu za odobrenje od 0,5% od iznosa kredita.

Za projekt Energetska obnova DVD-a Šag iznos od 512.348,23 HRK na rok od 11 godina uključujući 1 godinu počeka, otplata u mjesečnim ratama uz kamatnu stopu od 0,1%, bez naknade za odobrenje kredita.

Za projekt Energetska obnova DVD-a Marjančaci iznos od 539.980,15 HRK na rok od 11 godina uključujući 1 godinu počeka, otplata u mjesečnim ratama uz kamatnu stopu od 0,1%, bez naknade za odobrenje kredita.

Za projekt Energetska obnova NK Tomislav Šag iznos od 632.637,88 HRK na rok od 11 godina uključujući 1 godinu počeka, otplata u mjesečnim ratama uz kamatnu stopu od 0,1%, bez naknade za odobrenje kredita.

Za projekt Energetska obnova DVD Zelčin iznos od 1.849.729,95 HRK na rok od 11 godina uključujući 1 godinu počeka, otplata u mjesečnim ratama uz kamatnu stopu od 0,1%, bez naknade za odobrenje kredita. 

Nakon primitka bespovratnih sredstava posuđeni će se iznosi prijevremeno vratiti, te će se otplata kredita nastaviti sa smanjenim iznosima glavnica sukladno iznosu isplaćenih bespovratnih sredstava.

Na jučer održanoj sjednici usvojena je i odluka o promjeni u sustavu gradskih poreza, te je na prijedlog gradonačelnika Matka Šutala ukinut porez na ugostiteljske vrtove pa se tako Grad odrekao prihoda od oko 36 tisuća kuna godišnje u korist lokalnih ugostitelja.

Na sjednici se raspravljalo i o drugim temama, a s dnevnog je reda skinuta tema o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Valpova.

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 733 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu