MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Valpovački izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Osmero valpovačkih izviđača u nedjeljno rano jutro krenulo je put Zagreba, gdje su, uz mnoštvo izviđača iz cijele Hrvatske, sudjelovali na svetoj misi i donošenju Betlehemskoj svjetla u zagrebačku katedralu.

Zatim su, zajedno s  izviđačima Osječko –baranjske  županije, u 18 sati, na svetoj misi u đakovačkoj katedrali, predali Betlehemsko svjetlo vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, a jučer izviđači „Iovallios“a  su predali Betlehemsko svjetlo mira u crkvu Bezgriješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu.

Članovi Odreda izviđača „Iovallios“ Valpovo u ovu su akciju uključeni od njenog začetka, a zanimljivo je da je ove godine, predsjednik odreda, Darko Tivanovac, sudjelovao na donošenju Betlehemskog svjetla izviđača Njemačke u Nurbergu.

Danas u 10 sati,  Betlehemsko svjetlo mira i ljubavi donijet će u Gradsku upravu i simbolično uručiti svim stanovnicima Valpova i prigradskih naselja.

-Betlehemsko svjetlo mira prvi je put došlo u Hrvatsku 1992. godine, a od tada je tomu događaju pokrovitelj Hrvatski sabor, izvijestila je Ema Tivanovac.

-Riječ je o inicijativi koja je započela 1986. godine u Austriji, u sklopu dobrotvorne misije za djecu s poteškoćama u razvoju, kao i za ljude u potrebi. Ta se inicijativa vrlo brzo proširila u više europskih zemalja, te u Americi. Na božićnu večer 1986. u emisiji austrijske televizije, u kojoj ljudi pomažu jedni drugima, jedna je gledateljica  kao zahvalu odlučila pokloniti svjetiljke umjesto božićnih darova. Tako se razvila ideja betlehemskoga svjetla mira, a jedan predstavnik austrijskih izviđača na prvu nedjelju došašća svake godine u špilji Kristova rođenja u Betlehemu pali svjetlo te ga nosi u Beč u zrakoplovu i to je jedino otvoreno svjetlo koje smije putovati u zrakoplovu.

U subotu 22. prosinca 2018.g. sudjelovat ćemo na otvorenju „živih jaslica“ u Valpovu, prenijeti Betlehemsku izviđačku poruku mira i ljubavi, te darivati Betlehemsko svjetlo svima koji ga žele ponijeti u svoje domove.

Čestit Božić i sretno vam Mlado ljeto, poručuje  Ema Tivanovac, u ime valpovačkih izviđača.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 646 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It