MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Samatovci - ostvarenja i planovi

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SAMATOVCI Lijepo i napredno selo Samatovci u sastavu Općine Bizovac prema zadnjem broju popisa stanovništva broji 616 žitelja.

U proteklih nekoliko godina u mjestu su realizirani brojni infrastrukturni i društveno važni projekti. Temeljem inicijative općinske uprave obnovljena je i suvremeno opremljena zgrada osnovne škole, kod koje je  izgrađen  asfaltni rukometni teren, izgrađeno dječje igralište, obnovljena ograda i zasađen park. U ulici Zrinsko Frankopanskoj i u nastavku ulce Pere Kovačevića do seoskog groblja asfaltirane su ceste. Značajni sanacijski i građevinski zahvati izvedeni su na zgradi društvenog doma i to unutar poslovnog prostora namijenjenog za prodavaonicu mješovite robe. Ispred te zgrade asfaltiran je prilazni most i parkiralište. Uz potporu Općine Bizovac u filijalnu crkvu  uveden je sustav plinskog grijanja. Općina Bizovac posebnu je brigu vodila o održavanju javnih zelenih površina, groblja i svih ostalih prostora u općinskom vlasništvu. Zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim željeznicama napokon se uređuje  željezničko stajalište, a često puta devastirana autobusna stajališta popravljana su u više navrata. Za nesmetano odvijanje sportskih aktivnosti djelomično su uređene  klupske prostorije Nogometnog kluba „Sloga 1958“.  Ovaj klub jedina je aktivna udruga građana u mjestu koja je zalaganjem općinskog načelnika i grupe vrijednih entuzijasta nakon duže krize zbog nemara bivšeg rukovodstva i pojedinaca ponovno vraćena u život i sada se vrlo uspješno natječe kao član općinske lige Valpovo.

Planirajući kapitalne investicije za nadolazeće vremenski razdoblje u proračunu za 2019. godinu uvršten je nastavak obnove klupske zgrade i njezino opremanje s dogradnjom nadstrešnice sa istočne strane te nabavka nove traktorske kosilice.

Kada to budu dopuštali vremenski uvjeti odmah će se u Samatovcima će  asfaltirati preostali dio Timarićeve ulice, izgraditi cestovni spoj između ulica Pere Kovačevića i Zrinsko Frankopanske, izgraditi vježbalište na otvorenom i na nekoliko lokacija sanirati oborinski kanali. Kao i proteklog ljeta Općina Bizovac biti će glavni pokrovitelj druge po redu manifestacije „Ljetni susreti u Samatovcima 2019.“

U nadolazećoj godini očekuje se pokretanja mega projekata poput izgradnje odvodnog sustava i rekonstrukcija državne ceste D2. I jedan i drugi od strateške i životne su važnosti ne samo za Samatovce već i za cijeli bizovački kraj. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 750 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It