MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održan drugi partnerski sastanak projekta Učim, radim…više vrijedim…

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer je u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Valpovo (GDCK Valpovo) održan drugi po redu partnerski sastanak projekta Učim, radim…više vrijedim… u okviru Programa podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Na sastanku su sudjelovale: Ana Brajnović, dogradonačelnica Grada Valpova, Janja Oklopčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Valpovo (CZSS Valpovo), Monika Antunović, socijalna mentorica iz CZSS Valpovo, Sanja Habuda, ravnateljica GDCK Valpovo, Snježana Kovačević, projektna menadžerica GDCK Valpovo i Sanela Buljan, voditeljica navedenog projekta GDCK Valpovo.

 Partneri na projektu zaključili su da prijavljenih korisnika projekta već ima preko 60, a da će do kraja siječnja 2019. angažirati još 40 korisnika projekta. CZSS će kroz svoju bazu radno sposobnih korisnika zajamčene minimalne naknade motivirati 40 osoba da se prijave za jedan od sedam besplatnih programa stručnog osposobljavanja koji se planira od ožujka 2019. Podsjetimo samo da projekt predviđa osposobljavanja njegovatelja, kuhara, proizvođača voća i povrća, CNC operatera za rad na glodačkom i tokarskom stroju, autolakirera, tesara i bravara, zanimanja koja se traže na našem lokalnom području i tržištu rada. Partnerstvom Grada Valpova i Crvenog križa provodit će se i mentorstvo praktičnog rada nakon osposobljavanja polaznika čime će svi radno sposobni imati priliku steći verificiranu kvalifikaciju, ali i radno iskustvo koje će im povećati mogućnosti da dobiju konačno posao.

Socijalna mentorica CZSS Valpovo već od idućeg tjedna kreće s razgovorima i izradom individualnih planova korisnika zajamčene minimalne naknade kako bi se definirale njihove potrebe i profesionalni ciljevi.

GDCK Valpovo u veljači kreće s provedbom radionica socijalnih vještina kojima će svi prijavljeni korisnici steći komunikacijske i prezentacijske vještine, iskustvo planiranja vremena, pisanja životopisa, traženja posla te drugih vještina nužnih za svakodnevni život.

Grad Valpovo, kao i dosada, uz pomoć radnog mentora, pratit će izvršenje mjera obveznog rada za opće dobro nakon što korisnici završe osposobljavanje.

Više o samom projektu možete pročitati https://crvenikrizvalpovo.hr/ucim-radim-vise-vrijedim/.

 

Projekt pod nazivom Učim, radim…više vrijedim… odobren je u okviru programa Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 720 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It