MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

FOND ODLUČIO: Stiže smeće iz drugih gradova

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Gradski vijećnik HDZ-a Dragan Anočić na posljednjoj je sjednici Vijeća aktualizirao problem dovoza velikih količina otpada nepoznatog podrijetla na belišćanski deponij, koji je ilustrirao i fotografijom koju su snimili građani.

- Riječ o otpadu koji se kamionima dovozi na belišćanski deponij, a nije podrijetlom iz Belišća i prigradskih naselja, nego je otpad koji dolazi sa strane, za koji Grad prima naknadu i koji prema informacijama zabrinutih građana dolazi u velikim količinama. Štoviše, sve većim i većim, pa smo tako dobili i fotografiju koja prikazuje tri šlepera koja u koloni jedan za drugim čekaju da budu istovarena - pokazao je Anočić, zamolivši čelnicu komunalne tvrtke Kombel d.o.o. da mu u pismenom obliku s popratnom dokumentacijom potanje dostavi odgovor o tome o kojoj vrsti otpada je riječ te koje količine su u pitanju. Dodao je i kako mu je teško ponovo povjerovati da je riječ o granulatu za saniranje odlagališta.

Komentirajući njegove konstatacije gradonačelnik Belišća Dinko Burić nagovijestio je da bi takvi prizori u budućnosti mogli biti redovita pojava, no da za to nije odgovoran Grad Belišće, niti je riječ o odluci koja je donesena na lokalnoj razini.

- Količine smeća koje će dolaziti u Belišće na naše odlagalište bit će i znatno veće nego što su dosad bile i neće biti samo iz Belišća. I to ne našom odlukom, nego dopisom i odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji nas je obavijestio da se pripremimo na to da ćemo u budućnosti na odlagalištu u Belišću, nakon ispunjenja kvota na dosadašnjim odlagalištima koje je pri kraju, primati i otpad iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Našica - najavio je prvi čovjek Belišća.

Potkrijepivši svoje riječi, Burić je pročitao i Odluku nadležne državne institucije i Ministarstva zaštite okoliša prema kojoj se Grad Belišće izvješćuje da je na temelju provedene višekriterijske analize i definirane dinamike rada te zatvaranja odlagališta u Osječko-baranjskoj županiji razvidno kako sva odlagališta ispunjavaju kriterije za nastavak rada. Odlagalište Belišće-Staro Valpovo te Vitika (na đakovačkom području) nastavljaju s radom do otvaranja Centra za gospodarenje otpadom, a ostala odlagališta u Osječko-baranjskoj županiji nastavljaju s odlaganjem do iskorištenja kapaciteta. Nakon što se popuni kapacitet na odlagalištima Pepelane (kod Našica), Doroslov (Donji Miholjac) te gradsko odlagalište Beli Manastir, odlaganje otpada će se s tih lokacija preusmjeriti na odlagalište Belišće, a odlaganje otpada s odlagališta Lončarica velika i Ada Koritna nakon iskorištenja kapaciteta preusmjerit će se na odlagalište Vitika.
- Mi smo ovo dobili kao nalog i postupit ćemo prema njemu jer je u pitanju neopasan otpad i ne vidimo ništa loše u tome - poručio je Burić. 

Lidija Aničić

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 378 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu