MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HDZ i koalicijski partneri i dalje koče razvoj Grada Valpova

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Nakon što smo objavili priopćenje za javnost, kojeg je Gradsko odbor HDZ-a Grada Valpova uputio vezano uz odgodu sjednice Gradskog vijeća Grada Valpova, primili smo i priopćenje Valpovačke nezavisne liste, potpisano od gradonačelnika Matka Šutala i prenosimo ga u cijelosti.

-Predsjednik Gradskog vijeća Grada Valpova Dejan Pisačić prošli je petak zakazao 23. sjednicu Gradskog vijeća Grada Valpova za danas 4. travnja 2019.g. Svi materijali popraćeni jasnim obrazloženjima na vrijeme su poslani svim gradskim vijećnicima, stoji na početku priopćenja.

-Jučer, 3. travnja 2019.g. predsjednik Gradskog vijeća obavijestio je gradonačelnika Matka Šutala da je od Gradske organizacije HDZ-a Valpovo zaprimio zahtjev za odgodom zakazane sjednice uz obrazloženje da su „materijali vezani za II. Izmjene i dopune Proračuna Grada Valpova te kratkoročno zaduženje Grada Valpova u iznosu od 3 mil. kn nedorečeni, neprecizni i nedovoljno razrađeni pa zbog toga ne mogu o tome raspravljati.“

Nakon toga, u 10,00 sati trebala se održati sjednica Odbora za financije i proračun na kojoj se bez ikakvog obrazloženja ili obavijesti nisu pojavili članovi HDZ-ove koalicije predsjednik odbora Željko Varžić te članovi HSU-ov Jozo Bogdanović i HSS-ov Zdravko Ćorić te se ista nije održala zbog nedostatka kvoruma.

Gradonačelnik Šutalo kategorički je odbio odgodu sjednice te predsjedniku Gradskog vijeća odmah uputio službeni dopis uz jasno navedene razloge zbog kojih je iznimno važno da se zakazana sjednica održi. Dopis u cijelosti donosimo u nastavku:

KLASA: 021-05/19-01/23

URBROJ: 2185/01-2-19-2

 Valpovo, 03. travanj 2019. godine

Predsjednik Gradskog vijeća

Grada Valpova

gosp. Dejan Pisačić

 

PREDMET: 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova

 Poštovani gosp. Pisačić,

Nastavno na Vašu usmenu obavijest i prijedlog da se odgodi 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova, koja je sazvana za četvrtak 04. travnja 2019. godine u 17:00 sati, ovim putem Vas obavještavamo o razlozima iz kojih je nedvojbeno bitno da se ista održi u zakazanom terminu.

  1. Ministarstvo kulture RH uputilo je svim županijama, gradovima i općinama u RH zahtjev za dostavom podataka o financiranju javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske, KLASA: 612-01/19-01/0043, URBROJ: 532-06-02-01/3-19-01, od 11. ožujka 2019. godine. Navedenim zahtjevom između ostaloga obuhvaćena je i dostava Izvješća o realizaciji programa javnih potreba u kulturi u 2018. godini.

Krajnji rok za dostavu navedenih podataka je 05. travanj 2019. godine.

  1. Služba za inspekciju lokalne i područne (regionalne) samouprave Ministarstva uprave, sukladno važećim odredbama Zakona o upravnoj inspekciji, tijekom mjeseca lipnja 2018. godine provela je neposredan inspekciji nadzor nad radom tijela Grada Valpova.

U mjesecu siječnju 2019. godine Grad Valpovo je zaprimio Zapisnik o provedenom neposrednom inspekcijskom nadzoru nad radom tijela Grada Valpova, KLASA: 043-01/18-01/6, URBROJ: 515-08-02/3-18-5, od 21. prosinca 2018. godine.

U predmetnom Zapisniku izrečene su mjere koje je potrebno poduzeti u roku od 90 dana od dana izvršnosti Zapisnika, a radi se o usklađenju pojedinih općih akata kao i općih akata iz područja službeničkih odnosa sa važećim propisima.

  1. U mjesecu prosincu 2018. godine na snagu su stupile Izmjene i dopune Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora („Narodne novine“ br. 112/18). Člankom 14. stavak 2. navedenog Zakona propisano je da su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u obvezi donijeti svoje opće akte kojima će se pobliže urediti kupoprodaja poslovnoga prostora u njihovom vlasništvu u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona.

Što se tiče ostalih točaka koje su predmet dnevnog reda 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Valpova, ovim putem naročito ističemo jednu od važnijih točaka a radi se o Prijedlogu Programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Valpova za razdoblje od 2019. do 2020. godine. Za navedeni prijedlog Programa poduzete su sve propisane aktivnosti, te su se stvorili svi preduvjeti da se isti razmatra i usvoji na zakazanoj sjednici Gradskog vijeća kao bi stručne službe Grada Valpova u narednom razdoblju bile u mogućnosti provesti propisane postupke dodjele potpora male vrijednosti, te pokrenuti postupak za izradom novih općih akata koji se odnose na olakšice i poticaje poduzetnicima u poslovnim zonama Grada Valpova.

Nastavno na gore navedeno, ovim putem zahtijevamo da se predmetna sjednica održi u zakazanom terminu.

S poštovanjem,

 

                                                                                                          GRADONAČELNIK:

                                                                                                          Matko Šutalo, dipl.iur.

Danas je gradonačelnik zaprimio obavijest predsjednika Gradskog vijeća da se sjednica odgađa, a o naknadnom terminu održavanja sjednice svi će biti obavješteni.

Slijedom navedenog jasno je da je i ova sjednica Gradskog vijeća neizmjerno bitna za daljnji razvoj našega grada, da su pojedine točke vezane uz rokove i da iste utječu na daljnje donošenje odluka od strane gradonačelnika, a da ne govorimo o mogućim posljedicama ukoliko se odluke ne donesu na vrijeme.

Naše sugrađane upoznajemo sa činjenicom da su izmjene i dopune proračuna Grada Valpova te odluka o kratkoročnom zaduženju, zbog kojih se traži odgoda sjednice, vezane za kapitalne projekte koji su u provedbi i pripremi te će njihovim neusvajanjem realizacija istih biti dovedena u pitanje. U obrazloženju spomenutih odluka jasno je i nedvosmisleno čak i „plastično“ razrađena ta problematika stoga nije bilo ni jednog valjanog razloga da se zakazana sjednica odgodi. Naime, isto obrazloženje vijećnici će dobiti i za slijedeću sjednicu.

Zaključak je jasan: valpovački HDZ i njegovi koalicijski partneri i dalje koče razvoj našega grada ne dopuštajući gradonačelniku i novoj gradskoj vlasti normalan rad na projektima koji su u provedbi i pripremi.

Poziv i materijale za 23. sjednicu Gradskog vijeća Grada Valpova možete vidjeti na ovoj poveznici:

http://valpovo.hr/2019/03/29/poziv-za-23-sjednicu-gradskog-vijeca-grada-valpova/

Ured gradonačelnika

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 688 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu