MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

     

ODGODA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA GRADA VALPOVA:Briga za financijsku stabilnost i budućnost ovoga grada

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nakon što je tajnik grada Zvonko Barišić, sve pozvane na 23. sjednicu Gradskog vijeća izvijestio da je predsjednik Gradskog vijeća grada Valpova Dejan Pisačić odgodio njezino održavanje, pristiglo je priopćenje za javnost Gradskog odbora HDZ Grada Valpova.

Priopćenje Gradskog odbora HDZ-a, koje je potpisao njegov predsjednik Antun Katalenić objavljujemo u cijelosti.

-Hrvatska demokratska zajednica G.O. Valpovo zajedno s koalicijskim partnerima smatra da su najvažnije točke dnevnoga reda o kojima se raspravlja na sjednici Gradskoga vijeća točke vezane za gradske financije, kao što su: Proračun, Izmjene i dopune Proračuna te donošenje odluke o kratkoročnom ili dugoročnom kreditnom zaduživanju grada.

Za 23. sjednicu Gradskog vijeća Grada Valpova gradonačelnik Matko Šutalo je predložio II. izmjene i dopune Proračuna Grada Valpova za 2019. godinu te dugoročno zaduživanje Grada u iznosu od oko 14.000.000 kuna kao i kratkoročno zaduženje Grada za 3.000.000 kn. Nakon što su vijećnici dobili poziv za 23. sjednicu GV-a Grada Valpova i predmetne materijale, na sjednici Kluba vijećnika održanoj u utorak, 2. travnja 2019. godine, Klub vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera je donio sljedeći zaključak:

Predmetne materijale vezane za II. izmjene i dopune Priračuna Grada Valpova te za kratkoročno zaduženje Grada Valpova u iznosu od 3.000.000 kn smatramo nedorečenima, nepreciznima,  nedovoljno razrađenima, te netransparentnima i zbog toga ne možemo o njima raspravljati i nakon toga donijeti ispravnu odluku.

Stoga od Predsjednika Gradskog vijeća Grada Valpova tražimo odgodu 23. sjednice GV-a Grada Valpova zakazane u četvrtak, 4. travnja 2019. godine. Nakon što je Klub u više navrata na sastancima ili za govornicom GV-a tražio razradu Proračuna ili njegovih izmjena na IV. razini na kojoj se točno vidi gdje i za što će se utrošiti gradska sredstva, to nije ni ovaj puta učinjeno. Zato mi, kao najodgovorniji za financijsku stabilnost grada ne možemo podići ruku za podizanje kredita u iznosu od oko 16.000.000 kn, tim više što znamo da će grad, zahvaljujući poreznoj reformi Vlade Republike Hrvatske oprihodovati u ovoj godine više od 14.000.000 kn, a ne vidi se točno gdje će se taj novac utrošiti. Stoga pozivamo gradonačelnika Grada Valpova Matka Šutala i pročelnika Službe za financije i proračun Grada Valpova Olivera Vazdara  da predmetne materijale detaljno razrade (IV. razina) te nam ih dostave u što kraćem roku kako bi iste mogli analizirati, te na sjednici GV-a donijeti ispravnu odluku vezanu za financijsku stabilnost i budućnost ovoga grada, stoji u priopćenju koje je potpisao Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Valpova Antun Katalenić, v. r.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 700 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu