MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

     

Međužupanijsko natjecanje jedinstvena prezentacija rad mladih Crvenog križa

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, Osnovna škola Matije Petra Katančića i Grad Valpovo u subotu su bili domaćini Međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa za Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju.

Organizator ovog natjecanja je Međužupanijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, a natjecanje je okupili oko dvije stotine natjecatelja, njihovih mentora, članova ocjenjivačkih timova i organizatora natjecanja.

U školskoj je dvorani vladao uobičajeni metež, ali su umjesto malih, razigranih sportaša, sudionici bili članovi ekipa pomlatka i mladeži Crvenog križa koji su se okupili kako bi pokazali svoje znanje o povijesti pokreta Crvenog križa, Ženevskim konvencijama, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta i umijeće u pružanju prve medicinske pomoći na realistički prikazanim incidentnim situacijama s više ozlijeđenih osoba.

Natjecanje je otvorio zamjenik župana Goran Ivanović, a prethodno su se sudionicima ove velike i jedinstvene prezentacije rada najveće humanitarne organizacije Crvenog križa obratili Sanja Habuda, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, Dalibor Košutić, ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića, Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća, Ana Brajnović, zamjenica gradonačelnika Valpova, te Marko Đukić ravnatelj Crvenog križa Osječko-baranjske županije. Svi su čestitali mladim aktivistima Crvenog križa na plasmanu na međužupanijsko natjecanje, poželjeli uspjeh u nadmetanju, iako su svi ustvrdili da su samim tim što se bave tako humanim aktivnostima kao što je pružanje prve medicinske pomoći, svi pobjednici i zaslužni za afirmaciju Crvenog križa, kao krovne humanitarne organizacije u cijelome svijetu.

Nakon provedenog natjecanja u kome je sudjelovalo 6 ekipa u kategoriji mladih (srednja škola) i 10 ekipa pomlatka (osnovna škola) koji  su predstavljali gradska društva Crvenog križa: Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Orahovica, Osijek, Slatina, Valpovo i općinsko društvo Darda s područja Osječko-baranjske i Virovitica s područja Virovitičko-podravske županije, poredak je sljedeći:

U prigodnom su glazbenom programu sudjelovali mladi talentirani glazbenici, također aktivisti Crvenog križa uz solistički nastup Vanese Kovačević.

Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe. Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca i ovom im prilikom valja im čestitati na uloženom trudu i humanom opredjeljenju.

Nakon tri sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.

KATEGORIJA PODMLATKA:

  1. MJESTO – Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek
  2. MJESTO – Osnovna škola Ladimirevci, Ladimirevci
  3. MJESTO – Osnovna škola Bilje, Bilje

KATEGORIJA MLADIH:

  1. MJESTO – Medicinska škola Osijek
  2. MJESTO – Srednja škola Donji Miholjac, Donji Miholjac
  3. MJESTO – Tehnička škola Virovitica, Virovitica

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljat će svoje škole, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Osječko-baranjsku županiju na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 11. svibnja 2019. godine u Našicama.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 660 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu