MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Pomagati sustavno i organizirano

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas je u Valpovu na izvanrednoj sjednici zasjedao Stožer za zaštitu i spašavanje, a jedina je tema bila – organizirati pomoć stradalima u poplavi.


Predsjednik Stožera Dubravko Kučinac članove je izvijestio o do sada poduzetim aktivnostima.
Stanje na području grada Valpova je pod kontrolom, poduzete su potrebne mjere da se sanira stanje na dva mjesta gdje su podzemne, zaobalne vode poplavile manje površine, a ekipe DVD Valpova redovito i sustavno kontroliraju stanje na kritičnim mjestima i poduzet će potrebne mjere da se u slučaju potrebe intervenira.
Vezano za sustavno i organizirano pomaganje evakuiranim stanovnicima istočne Slavonije određeno je da aktivnostima koordinira Stožer, da novčanu, te pomoć u robi i opremi prima i distribuira Gradski odbor Crvenog križa. U stanju pripravnosti je ljudstvo obučeno i opremljeno za intervencije na poplavljenom području i u trenutku obavijesti o potrebi intervencije, odmah će se aktivirati.
Stožer je objavio brojeve telefona na koji se mogu tražiti dodatne obavijesti o potrebnim robama te informacije o brojevima računa na koje će se moći uplatiti novčana pomoć.
Brojevi Stožera su 099 88 18 625, 091 94 02 181 ili 656 213, a broj Gradskog društva Crvenog križa 651 479.
Prema uputama Stožera u ovom trenutku nužne su posteljina, deke i higijenski proizvodi i potrepštine, i prehrambeni proizvodi. Također se na navedene brojeve telefona mogu prijaviti slobodni smještajni kapaciteti za smještaj evakuiranih stanovnika Posavine. Prema sadašnjim spoznajama evakuirano je oko 10 tisuća stanovnika, a 2 tisuće ih je smješteno u javne prostore – sportske dvorane i škole.
Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Leon Žulj koji je zahvali svima koji su do sada već dali bilo kakav doprinos u pružanju pomoći i pozvao sve koji to mogu da se, u skladu sa zaključcima Stožera uključe u prikupljanje pomoći ili druge potrebne aktivnosti.
-Grad Valpovo je već dostavio jednu pošiljku prehrambenih proizvoda, a tijekom dana će biti dostavljen i paket higijenskih potrepština rekao je gradonačelnik Žulj.
Tijekom protekle noći jedna je ekipa Valpovčana, koje je predvodio Branko Markota predsjednik Vijeća Mjesnog odbora posjetila poplavljeno područje i svjedočila je kritičnim trenucima proboja nasipa te je članovima Stožera prenijela stanje na poplavljeno području kod Gunje i Drenovaca, a svoj su doprinos već dali vatrogasci DVD Ladimirevaca.
Po svemu sudeći pomaganje stradalima u poplavi bit će dugotrajnija zadaća, pa nema potrebe za stihijskim aktivnostima, već treba djelovati sustavno i organizirano.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 703 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu