MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uspješni iz drugog pokušaja

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer je održana 28. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova samo s jednom temom na dnevnom redu.

Naime, budući da na prošloj sjednici, održanoj prošloga četvrtaka, nije usvojena odluka o 4. Izmjenama i dopunama proračuna za 2019. godinu, samo o toj temi se odlučivalo jučer.

Budući da je na prošloj sjednici održana gotovo jednosatna rasprava, nije bilo primjedbi i prijedlog je bez izmjena usvojen većinom glasova, u pomirljivoj atmosferi.

Ove 4. Izmjene i dopune proračuna Grada Valpova za 2019. predložene su zbog potrebe da se uvrste pojedini projekti ili dijelovi projekata i programa koji nisu bili predviđeni Proračunom za 2019. i dosadašnjim izmjenama i dopunama.

Planirani prihodi ostaju na istoj razini kako je bilo planirano prethodnim Izmjenama i dopunama te iznose 84.177.530 kn, a planirani rashodi, isto tako, ostaju na već planiranoj razini od 96.534.530 kn.

Najznačajnija planirana povećanja rashoda predložena su kod opremanje društvenih domova i mrtvačnica, gdje se zbog potrebe sanacije građevina na groblju u Valpovu povećava iznos za 110.000 kn na ukupno 150.000 kn, kod energetske obnove zgrade NK Tomislav Šag  gdje se zbog potrebe izvođenja dodatnih radova rashodi povećavaju za 204.000 kn na ukupno 870.000 kn, kod energetske obnove DVD-a Marjančaci gdje se zbog potrebe izvođenja dodatnih radova rashodi povećavaju za 161.000 kn na ukupno 901.000 kn te kod adaptacije odmarališta u Velom Lošinju gdje se zbog planiranog izvođenja radova na vanjskoj stolariji povećavaju planirani rashodi za 100.000kn, na ukupno 200.000 kn.

Ovim izmjenama i dopunama također je planiran iznos od 20.000 kn. za uklanjanje odbačenog otpada u okoliš, a za donacije udrugama u športu Zajednici športskih udruga Grada Valpova povećava se za 150.000 kn, na iznos od 1.250.000kn.

Za Turističku zajednicu Grada Valpova planirano je povećanje rashoda od 150.000kn na ukupno 350.000 kn, a za Ustanovu za kulturne djelatnosti A.E. Miroljub, Valpovo preraspodjelom sredstava povećavaju se predviđena sredstva za "Ljeto valpovačko" za iznos od 95.000 kn.

No, sjednica nije počela bez trzavica, jer je vijećnik Tomoković imao primjedbe na način sazivanja sjednice budući da su pozivi za njezino održavanje stigli dan ranije, a u dnevni red nije uvršten Aktualni sat. Nije prihvatio obrazloženje predsjednika Gradskog vijeća da je riječ o hitnoj sjednici za koju važe drugačije poslovničke odredbe pa je zaključio da je sjednica nelegalna i pri glasovanju je bio protiv predloženih rješenja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 729 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu