MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA:Bolje iskoristiti iskustvo i znanje umirovljenika

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Tridesetak članova Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika jučer je sudjelovalo na izvještajnoj Skupštini.

-Snaga političkih poruka je velika ukoliko je snažno to biračko tkivo, naglasio je u svom izvješću predsjednik Jozo Bogdanović, ocjenjujući da je u proteklom dvogodišnjem razdoblju Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika bila suočena s osipanjem članstva.  Danas bilježi 52 člana među kojima je dobar dio bolesnih tako da nema dovoljno članova da ostvari značajniji utjecaj na rješavanje umirovljeničkih problema.

Stoga je pozvao  umirovljenike, ali i one nešto mlađe, koji će to uskoro postati, da se uključe u rad strane kako bi mogli ostvariti snažniji utjecaj na opseg i dinamiku rješavanja problema umirovljeničke populacije.

Najavio je da će HSU na sljedeće izbore izaći samostalno i neće sklapati predizborne koalicije kako bi očuvao veću slobodu odlučivanja i osigurao kvalitetniji rad Gradskog vijeća.

U svom izvješću Bogdanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su u okviru raspoloživih mogućnosti kroz Proračun Grada Valpova zadržana rješenja za koja se u ranijem razdoblju izborila ta stranka, misleći na prigodne blagdanske naknade, ali je kritički zaključio da poboljšanje Proračuna Grada kroz intervencije države nije iskorišteno na najbolji način.

Ustvrdio je da je nužno da se iz Proračuna Grada više novca izdvaja za stimuliranje zadržavanja mladih u zavičaju, te naglasio nedostatnu edukaciju mladih ljudi za korištenje obradive zemlje za proizvodnju hrane i zaključio kako na području Valpova nisu prepoznate i iskorištene mogućnosti koje pruža država kroz financiranje iz Europskih fondova.

Požalio se i na problem nedostatka prostora za djelovanje strane od kako su prije dvije godine odlukom gradonačelnika ostali bez prostora kojeg su imali u najmu.

-Umirovljenici našega grada zajedno s prigradskim naseljima moraju biti angažirani ukoliko žele promjenu ili poboljšanje svoga položaja, zaključio je na kraju izvješća Bogdanović pozivajući da se kroz djelovanje Hrvatske stranke umirovljenika pridonese boljitku starije populacije, ali i društvenog položaja svih građana.

- Mi jesno stariji, ali imamo iskustva i znanja i mislimo da se to može bolje koristiti nego da sada, poručio je.

U nastavku Skupštine Bogdanović je iznio plan i program djelovanja Gradske organizacije HSU za sljedeće dvije godine i sažeo ga u 16 točaka.

Između ostaloga predložio je poticanje aktiviranje gospodarstva koristeći stvorene preduvjete, a posebno oživljavanje suvremene poljoprivrede.  Založio se za zadržavanje postojećih programa koji zbrinjavaju stare i nemoćne osobe i mjera koje olakšavaju svakodnevicu umirovljenika.

Planirane su i aktivnosti na povećanju brojnosti stranke, ali i udruživanju svih umirovljeničkih stranaka na području Republike Hrvatske.

Gradska će organizacija HSU kontinuirano analizirati materijale za sjednice Gradskog vijeća i zalagati se za moguća poboljšanja, primjerice za korektniji odnos prema obvezama u održavanju groblja u Valpovu, uređenje kapelice, obnovu postaja Križnoga puta i održavanje red dostojnog toga mjesta.

Iz rasprave o predloženim materijalima protekli su i konkretni prijedlozi da se poboljša prometna povezanost uvođenjem pogodnijih autobusnih linija prema groblju i Bizovačkim toplicama kao i uvođenjem stajališta autobusa kod groblja.

Na kraju, Skupština je Ivicu Galičića izabrala za potpredsjednika Gradskog odbora, a Tereziju Šokac i Jozu Špoljarića izabrala u članstvo Nadzornog odbora.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 586 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu