MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU:Online ulomci književnih djela za srednjoškolce

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK Koronavirus i zabrana okupljanja propisana bitno su otežali rad nacionalne kuće. Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku u ovim okolnostima rad i produkciju usmjerava kroz druge kanale kako bi došlo do svoje vjerne publike i dalo doprinos u održavanju života i kulture u teškim uvjetima.

 HNK u Osijeku surađuje sa svim srednjim školama u Osječko-baranjskoj županiji te su i u ovo doba koronakrize bili aktivni sa svojim online sadržajima koje su učenici srednjih škola koristili kao materijal za učenje u online Školi za život.
Na tom tragu rodila se ideja o Projektu "HNK u Osijeku za maturante" i Služba prodaje, propagande i marketinga zajedno sa dramskim ansamblom HNK osmislila je snimanje video uratka koji će na službenom You Tube kanalu objaviti kao pomoć maturantima u ponavljanju gradiva za državnu maturu iz predmeta Hrvatski jezik.

- U suradnji s profesorima Hrvatskoga jezika i književnosti te učenicima srednjih škola Osječko-baranjske županije koji su nam pomogli u provedbi ove aktivnosti snimili smo video uratke koje smo montirali u prostorima HNK u Osijeku i objavili ih na našem YT kanalu, saznajemo od Ivane Jerbić iz Službe prodaje, propagande i marketinga.

-Obrađivali smo ulomke iz književnih ispitnih djela koja se nalaze na popisu djela za školski esej 2019./2020. godine za osnovnu i višu razinu, tako smo pripremili ulomke iz djela: 

Fjodor Mihajlović Dostojevski – ZLOČIN I KAZNA
William Shakespeare – HAMLET
Miroslav Krleža – GOSPODA GLEMBAYEVI
Ante Kovačić – U REGISTRATURI
Vjenceslav Novak – POSLJEDNJI STIPANČIĆI
Sofoklo – ANTIGONA
Antun Gustav Matoš – HRVATSKO PJESNIŠTVO
Jerome David Salinger – LOVAC U ŽITU
Henrik Ibsen – NORA
Antun Branko Šimić – POVRATAK
Honoré de Balzac – OTAC GORIOT
Franz Kafka – PREOBRAŽAJ
Milutin Cihlar Nehajev - BIJEG

Ovaj projekt su podržali Upravni odjel za obrazovanje Osječko-baranjske županije i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te se nadamo da će ova bezvremenska vrijednost projekta zaživjeti u realizaciji sa svim srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj, zaključila je Ivana Jerbić.


https://www.youtube.com/channel/UC0Sg7GZsNaZw_DTjuPNviiQ/videos

 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 906 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It