MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

USPJEŠNA SLIKARSKA GODINA : Odradili 13 kolonija, 5 izložbi i niz radionica

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Članovi Likovne udruge Bel-art Belišće okupili su se jučer kako bi održali izvještajnu skupštinu na kojoj je podnijeto izvješće o radu Udruge kao i financijsko izvješće za 2022. godinu te plan rada za 2023. godinu.

Predsjednik Ivan Vajda u izvješću je posebno naglasio kako su članovi Bel-arta u protekloj godini proveli projekte financirane od strane Grada Belišća, a to su "Belišće u slici 22" i "Djeca naša budućnost 22" te "Slikom kroz Panoniju 22" i "Djeca – naša budućnost 22" financirane sredstvima Osiječko-Baranjske županije. Također su organizirali 4 likovne kolonije: zimsku, proljetnu, ljetnu – memorijalnu i Međunarodnu likovnu koloniju “Panon”. Također je istaknuo gostovanja na likovnim kolonijama kojih je u protekloj godini bilo ukupno 9 kako u Hrvatskoj (Požega, Nova Gradiška, Gajić, Beli Manastir, Kneževi vinogradi...), tako i izvan njezinih granica u Mađarskoj (Dušnok)   i Srbiji (Subotica i Šid). U proteklom razdoblju belišćanski umjetnici sudjelovali su na 5 izložbi: digitalna izložba povodom Noći muzeja Belišće, “Naših 25 godina” kojom su obilježili četvrt stoljeća rada, izlagali su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, bila je tu i skupna izložba u Belom Manastiru te tradicionalna izložba “Boje zime”. Osim kolonija i izložbi, Bel-artovci su tijekom cijele godine provodili likovne radionice za najmlađe sugrađane. U suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak oslikali su 3 sobe prigodnim motivima, a sudjelovali su i na brojnim manifestacijama kao što su Dječji tjedan, Mjesec hrvatske knjige, “Volim Belišće ali čisto”, Pudarina… Nakon izvješća o radu, tajnica udruge Vesna Vajda podnijela je financijsko izvješće, a dopredsjednica Jadranka Berak predstavila je plan rada i financijski plan za 2023. godinu.   
Na skupštini je sudjelovalo osamnaest redovnih članova i 2 podupirajuća člana, a sva izvješća i planovi usvojeni su jednoglasno.

                                                                                  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 392 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu