MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

UDRUGA ZA KULTURU I UMJETNOST ZUM BELIŠĆE: Ostvareni zapaženi rezultati u zemlji i inozemstvu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U društvenoj prostoriji Centra kulture Sigmund Romberg održala je redovnu izvještajnu Skupštinu Udruga za kulturu i umjetnost ZUM Belišće.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Udruge Vlade Junga pročitana su Izvješća o radu, Financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbor i  usvojeni su planovi za 2024. godinu.

U izvješću o radu pobrojane su aktivnosti članova udruge, kao fotografsko praćenje pokladnog jahanja, praćenje skupštine udruge Kotličari Belišće, obilježavanje obljetnice Akcije Baranja i Trke za život. Osim ovih aktivnosti članovi su sudjelovali u natjecanjima Guru shot i 35 Awards u kojem redovito postižu zapažene rezultate predstavljajući grad Belišće u svijetu.

Udruga se uključila u program obilježavanja Dana grada Belišća izložbom fotografija Zidnjaci naših baka.

Unatoč lošim vremenskim prilikama  na terasi Centra Sigmund Romberg  održana je tradicionalna pjesnička manifestacija Večer poezije pod zvijezdama na kojoj su osim pjesnika gradova Belišća i Valpova sudjelovali pjesnici iz cijele Slavonije.

Članovi pjesničke sekcije Vers, koja djeluje 19 godina, od toga 10 u sastavu udruge ZUM bili su gosti na večerima poezije u Feričancima, i Lovasu. Svojim pjesničkim uradcima sudjelovali su u programu Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu, Gradskom radiju Belišće.

Udruga je tijekom 2023 godine surađivala sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom Valpovo organizirajući izložbu intarzija Josipa Lasića i izložbe posvećene Korizmenim jelima.

U suradnji s udrugom Kotličari Belišće Josipom Vučetićem Vučkom i Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Belišće, područnom školom Vinogradci i  Društvom Naša djeca Belišće organizirali su radionicu ukrašavanja hrane od voća za učenike.

Udruga je sudjelovala u posredovanju i dolasku KUD „Družina“ Pag na manifestaciju Belišćanska zlatna jesen.

Udruga ZUM već desetak godina njeguje međunarodnu suradnju s Hrvatskim klubom August Šenoa iz Pečuha, pa su i prošle godine naši članovi imali izložbe slika u Pečuhu, a uspostavila je suradnju i s Udrugom mladih Mađara za očuvanje običaja Mađara u Hrvatskoj Novi Bezdan.

Iako sa vrlo malim prihodima od 1.067,24 eura od kojih 272,14 eura otpada na troškove vođenja knjigovodstva i usluga platnog prometa, ostvareni su, uz veliko zalaganje i rad narečeni, pozornosti vrijedni rezultati u zemlji i inozemstvu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 868 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It