MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dvije izložbe u Vukovaru

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest iz Slavonskog Broda popratila je aktivnosti dr.sc. Dinka Župana i objavila tekst o njegovim dvjema autorskim izložbama postavljenim u Vukovaru.

U sklopu Dana europske baštine dr. sc. Dinko Župan postavio je dvije autorske izložbe u Vukovaru.

Prva izložba »Život i djelo Matije Petra Katančića« postavljena je 15. rujna u Državnom arhivu u Vukovaru u organizaciji Državnog arhiva u Vukovaru, Franjevačkog samostana Vukovar i Grada Valpova. Riječ je o mobilnoj izložbi koja daje kraći prikaz života i djela Matije Petra Katančića i koja je nastala u suradnji Grada Valpova i Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest. Prisutne su pozdravili ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, a autor izložbe je održao kraće izlaganje o životu i djelu Matije Petra Katančića.

https://www.davu.hr/index.php/izlozbe/otvorenje-izlozbe-zivot-i-djelo-matije-petra-katancica-
1750-1825

Druga izložba »Biti učenik u Hrvatskoj u dugom 19. stoljeću« postavljena je 5. listopada u Hrvatskom domu u Vukovaru povodom Svjetskog dana učitelja u organizaciji Državnog arhiva u Vukovaru, Hrvatskog doma Vukovar, Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru i Hrvatskog instituta za povijest. Prisutne su pozdravili ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić, ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru Lidija Miletić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje grada Vukovara Darko Dimić, a autor izložbe je u kratkim crtama izložio sadržaj izložbe za koju je 2021. dobio državnu Godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti.

https://www.davu.hr/index.php/izlozbe/otvorenje-izlozbe-biti-ucenik-u-hrvatskoj-u-dugom-19-
stoljecu

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 692 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu