MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Izložene bajkovite fotografije belišćanske zimske idile

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Udruga za kulturu i umjetnost ZUM i Muzej Belišće, sinoć su organizirali izložbu fotografija belišćanskih autora naslovljenu Belišćanska zimska idila.

Na izložbi u prostorima Muzeja Belišće, koja je privukla velik broj znatiželjnika, predstavljene su fotografije Vlade Junga, Dubravka Maričića i Zaima Saljiji.

Govoreći o fotografiranju i fotografiji naglasio sam snažan razvoj tehnologije koji je demokratizirao tu vrstu umjetnosti i stvorio pretpostavke da mnogi, koristeći dostupnost foto aparata, postanu umjetnici, jer najvažniji je čovjek koji stoji iza objektiva. Osoba s jedinstvenim sposobnostima, vještinama i imaginacijom.

-On utjelovljuje nevidljivo u vidljivom, a to je upravo definicija onoga što bi umjetnik trebao biti: umjetnost je most između nevidljivog i vidljivog.

-Večeras imamo privilegiju vidjeti četrdeset radova trojice umjetnika fotografa koji u svakodnevnim prizorima, koje prepoznajemo na prvi pogled, utjelovljuju neku dublju priču koju moramo prepoznati u sebi, naglasio sam.

-Kad tako pristupimo promatranju ovih fotografija, spoznajemo i umjetnika u sebi. Naime, svatko će ispod prvog dojma i sloja, u svakoj od izloženih fotografiji spoznati jedinstvenost prizora uvjetovanog vlastitim senzibilitetom, spoznajama i iskustvima.

Zato sam siguran da će ova izložba kojoj svjedočimo u svakom od nas izazvati različite dojmove, ali, nitko joj ne može osporiti bajkovitost, jer kao i kod bajke, kao književne vrste,  čudesno i nadnaravno se isprepliće sa zbiljskim na takav način da između prirodnoga i natprirodnoga, stvarnoga i izmišljenoga nema razlike.

Uvjeren sam da ćemo i kroz ovu izložbu postati bogatiji za nove spoznaje plemenite ljubavi prema svom gradu, zavičaju i ljudima s kojima dijelimo svakodnevicu, zaključio sam i zatim predstavio autore.

Kroz program izložbe je vodila Ana Vazdar, a između ostaloga je predstavila pjesnike Jozu Bogdanovića i Korneliju Fešiš, članove Poetske sekcije Udruge ZUM, koji su interpretirali svoje stihove.

Vlado Jung je, kao predsjednik Udruge govorio o aktivnostima Udruge ZUM tijekom godine na izmaku, a o prvim iskustvima u radu u Muzeju, govorio je vršitelj dužnosti ravnatelja Muzeja, Mihael Sučić.

Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, zahvalio organizatorima na dobroj organizaciji izložbe te čestitao Udruzi ZUM na visokoj razini aktiviteta u razvoju kulture i umjetnosti. Izložba će biti otvorena tijekom narednih mjeseci u uredovno vrijeme Muzeja.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 743 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu