MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

Krežmi u čast

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  U organizaciji Grada Valpova i Ustanove za kulturne djelatnosti „A.E.Miroljub“ sinoć je održan koncert svjetski poznatih solista Krešimira Marmilića i Yoko Nishii u Valpovu, u sklopu koncertne turneje „Hommage – Franjo Krežma“.

Koncert je privukao pozornost valpovačke glazbene publike pa je koncert održan u dobro popunjenoj kapeli Sv.Trojstva u Dvorcu.

Gosti su u prvom dijelu koncerta izveli pet Krežminih djela, a potom predstavili djela trojice klasičnih japanskih autora i  na koncu dvije kompozicije Fritza Kreislera, a raspoložena je publika pljeskom nagrađujući nadahnutu izvedbu, izmamila i dva bisa.

Krešimir Marmilić je violinist sa zagrebačkom adresom koji je svoje glazbeno obrazovanje stjecao na Muzičkoj akademiji u  klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (SAD). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine 18. i 19. stoljeća kao i u praizvedbama djela suvremenih hrvatskih autora. Često je nastupao u emisijama HRT–a. Koautor je i izvođač  u dokumentarnim filmovima  o hrvatskim skladateljima; Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza Zagreb” (1995) kao i nekoliko komornih sastava (Komorni trio Crisostomo, Trio i duo Cadenza, Ansambl Croazzolla Concertante,…) s kojima je nastupao na gotovo svim festivalima i pozornicama Hrvatske te na gostovanjima u Italiji, Mađarskoj, Belgiji, Kosovu Albaniji i BiH. Sudjelovao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim  glazbenicima i ansamblima, a neposredno prije sinoćnje izvedbe publici je predstavio Franju Krežmu, njegov život i stvaralaštvo.

Yoko Nishiii nadarena je klavijaturistica porijeklom iz Japana te od četvrte godine pohađa sate klavira kod renomiranih japanskih klavijaturista. Paralelno studira i završava studij francuskog jezika i književnosti na Sveučilištu Keio u Tokiju. 1998. godine odlazi u Hrvatsku gdje, zahvaljujući stipendiji u trajanju od dvije godine, pohađa Visoku školu za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u Lovranu. U samo dvije godine završava četverogodišnji studij, potom postiže stupanj magistra glazbene umjetnosti te nastavlja usavršavanje na poslijediplomskom studiju na Glazbenoj akademiji u Zagrebu kao stipendistica japanske Vlade. Sada predaje na Umjetničkoj akademiji u Aichiju u Japanu.

Pobjednica je i finalistica brojnih međunarodnih natjecanja. U Hrvatskoj je održala brojne solističke recitale (46 u 24 grada) od Vukovara i Vinkovaca, do Ludbrega, Varaždina, Našica, Zagreba, Siska, Lovrana, Rovinja, Poreča, Sinja, Splita, Metkovića, Dubrovnika itd., a nastupala je i u Italiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Mađarskoj te u Japanu. Surađivala je sa Zagrebačkom filharmonijom i Kubanskim nacionalnim simfonijskim orkestrom.

Ustrajno radi na istraživanju i promociji skladatelja i glazbe iz Hrvatske. U veljači 2015. objavila je dvostruki CD s kompletnim klavirskim opusom Dore Pejačević u povodu 130. godišnjice njezina rođenja, u izdanju japanske diskografske kuće ‘Herb Classics’. Sinoć je iskazala mirnoću i posvećenost glazbi koju suvereno izvodi, i pružila pun doprinos uspjehu koncerta.

  

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu