MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Streljačka sezona za pamćenje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Stijelci streljačkog kluba Valpovo završili su svoju 6.natjecateljsku sezonu 2012.-2013. godine. Ostvareni su do sada najbolji rezultati od osnutka 2006.godine.

Najuspješnije su bile kadetkinje u sastavu Marta Milošević, Sara Jurišić, Nataša kovač i Ivana Kos koje su sezonu odradile u juniorskoj kategoriji, u hrvatskoj ligi serijskom zračnom puškom osvojile su 2.mjesto, prvenstvo Hrvatske u Bjelovaru istom puškom 3. mjesto ekipno i u međunarodnom programu zračnom puškom na prvenstvu Hrvatske za kadete u Novom Vinodolskom 5. mjesto. Nažalost zbog ograničenih sredstava nije se išlo na prvenstvo Hrvatske serijskom zračnom puškom za kadete u Solin gdje su valpovačke streljačice bile glavne favoritkinje za medalju.
Pojedinačno najbolji strijelac valpova Alen Cvenić koji se isključivo natječe u međunarodnom programu i prošle sezone je pokazao da je među najboljim juniorima u Hrvatskoj. Na prvenstvu Hrvatske za kadete u Novom Vinodolskom osvojio je nesretno 4. mjesto s finalnom serijom od 102,2 kruga, usporedbe radi na olimpijskim igrama u Londonu 2. mjesto je osvojeno s finalnom serijom od 102,5 krugova.
Nastupio je na prvenstvu Hrvatske u seniorskoj kategoriji i mnoge seniore ostavio iza sebe (svog trenera), osvojio je streljačko zvanje "Majstor strijelac" i naravno propušteno je prvenstvo Hrvatske za juniore u Malinskoj gdje je trebao biti jedan od glavnih favorita za medalju. Strijelac koji dvije godine zaredom se uspijeva plasirati u finala prvenstva Hrvatske nije otišao na natjecanje.
U prošloj sezoni krenulo se ozbiljnije i sa zračnim pištoljem. Od mlađih dobnih skupina nastupao je Vili Sakač te na prvenstvu Hrvatske za kadete u Novom Vinodolskom ušao u finale i osvojio 5. mjesto, Nikad bolji plasman pištoljem u Valpovu. Pored Vilija pištoljem nastupaju predsjednik kluba Ilija Momčilović, Damir Filošević i najveće iznenađenje streljačkog kluba Valpovo Damir Drgalić. Damir Drgalić je u studenom 2012. došao na streljanu s nekakvim smiješnim pištoljem, poluigračkom i rekao ja bi malo pucao. Mjesec dana kasnije već je nastupio na turniru u Vinkovcima , u toku siječnja i veljače ove godine nastupio je pojedinačno na kolima 1.B hrvatske lige. S obzirom na to da je Damir invalidna osoba ima pravo nastupanja na natjecanjima za osobe za invaliditetom. Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom održano je u Novom Vinodolskom usporedo s prvenstvom za kadete. Damir Drgalić osvojio je 4. mjesto u kategoriji SH1 zračnim pištoljem. SH1 znači da može gađati pištoljem sjedeći bez naslona, Damir puca iz stojećeg stava.
U srpnju u Osijeku održano je europsko prvenstvo u streljaštvu, i tu su valpovački strijelci dali svoj doprinos. Franc Sakač i Ena Sakač inače streljački suci odradili su sudačke dužnosti na EPSO-u. Franc kao linijski sudac na 50 metarskom strelištu a Ena rov na 25 metara, Ena je bila najmlađa sutkinja na europskom prvenstvu. I ostali mladi članovi dali su svoj doprinos, radili su u rovu na 50 metara kao ljepaći kontrolnih meta.
Teško je nabrojati sve što se odradilo u prošloj sezoni i gdje se sve bilo, jednostavno rečeno na treninzima i natjecanjima ispaljeno je oko 50000 diabola.
Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti gradonačelniku Leonu Žulju bez kojega prvenstvo Hrvatske za kadete u međunarodnom programu i prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom u Novom Vinodolskom ne bi bilo ostvareno.

Nova sezona je u punom zamahu i već su pale prve medalje. Na turniru u povodu dana obrane općine Nuštar u Nuštru Alen Cvenić u kadetskoj kategoriji 1. mjesto, Marta Milošević 3.mjesto, ekipno kadetkinje 3.mjesto, na pištolju Vili Sakač nesretno 4.mjesto i drvena medalja i u seniorskoj kategoriji Franc Sakač 3.mjesto.
Valpovački strijelci natječu se od ove sezone u 1.B hrvatskoj ligi u disciplinama zračna puška žene i zračni pištolj muški, liga se puca u disciplinama međunarodnog programa u seniorskoj kategoriji. Ekipa na pištolju u sastavu Ilija Momčilović, Vili sakač i Damir Filošević krenula je s dna tablice, neiskustvo uzelo svoj danak, u ekipi je trebao biti i Damir Drgalić koji je trenutno odsutan zbog zdravstvenih problema. Zračna puška žene u sastavu Marta Milošević, Sara Jurišić, Nataša Kovač i Ivana Kos krenule su sa sredine tablice tj. 5.mjesto. U meću ostvarile su 1092 kruga, a do 3. mjesta ih dijeli samo 16 krugova tako da će iduća kola lige što se tiče valpovačkih streljačica biti vrlo uzbudljiva.

 

Komentari   

+2 #1 oskar 2013-10-24 20:06
Svaka čast.
Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu