MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uzbudljiv planinarski vikend

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Proteklog lijepog i sunčanog vikenda Belišćanski podravski pješački put kod Drave primio je brojne planinare i izletnike.

 

U subotu je  u organizaciji HPD "Belišće" iz Belišća održan planirani skup planinara i izletnika iz nama prijateljskih planinarskih društava Slavonije i BIH. Planinarima su se pridružili  izviđači "Iovallios" Valpovo, dva razreda učenika iz Osnovne škole Belišća, dio njihovih roditelja koje je predvodila učiteljica Karmen Soldo, te drugi izletnici.  Skupu je bilo nazočno više od 200 sudionika.

Iz BIH su došli planinari PD "Smajlovac" iz Maglaja, PD "Konjuh" i "Poštar" iz Tuzle, PD "Mladost", "Željezara", "Tajan" iz Zenice i Društvo prijatelja prirode iz Odžaka.  Od naših društava došli su : HPD "Zanatlija" Osijek, "Bršljan-Jankovac" Osijek, "Sunovrat" Đurđenovac, "Krndija" Našice, "Tikvica" Županja i Bratovština "Sv. Bernard" Osijek. Sudionike pohoda pratili su pripadnici HGSS-a iz Osijeka.

Hodalo se dvjema stazama (kraća 3 sata i duža 6 sati) uz pratnju naših vodiča. Stazu smo već prije uredili i označili, a izlistala šuma  i procvalo cvijeće, bliski susreti s divljači (srnama), nizak vodostaj Drave upotpunili su nezaboravan doživljaj kako su nam govorili sudionici. 

 

Okupljanje je organizirano ispred prostorija Kajak kluba, gdje su svi počašćeni pićem dobrodošlice, čajem i kiflama. Nakon održane pozdravne riječi predsjednika društva Zdenka Kovača i obraćanja zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića, krenulo se na staze. Obje grupe su uz obalu Drave došle do mjesta gdje se može spustiti u korito Drave i hodati stotinjak metara po dravskom pijesku uz samu vodu. To je jedan od najljepših dijelova staze. Tu su se razdvojili, jedna grupa je krenula kraćom stazom do odmorišta kod svetišta Sv. Ane, a druga dužom stazom do našeg odmorišta u blizini vodocrpilišta kod Gata. Nakon odmora i druženja na odmorištu krenulo se kroz šumu Jugovaču, pored bare Jugovače, svetišta Sv. Ane do polazne točke - Kajak klub.

Svi sudionici pohoda izrazili su divljenje ljepotom i čistoćom krajolika kojim su prošli.  Nakon povratka u prostoru Kajak kluba nastavilo se druženje uz planinarski grah, osvježavajuća pića, te kolače koje su i ovog puta pripremile naše planinarke. Druženje uz glazbu potrajalo do večernjih sati. Polovica gostiju iz BIH (a bilo ih je 72) su krenuli na put kući, a 35 planinara iz Zenice je prenoćilo.

Sutradan, u nedjelju, planinare iz Zenice naši aktivisti proveli su kroz Belišće, odveli u Valpovo i posjetili valpovački dvorac i prošetali parkom, te se družili s njima do poslijepodnevnih sati.

U poslijepodnevnim satima na povratku iz Kopačkog rita, kako je bilo dogovoreno,  došli su nam planinari iz Pakraca i Lipika njih 36, koji su izrazili želju proći našom stazom. S njima smo prošli kraći dio staze, posjetili pijeskove na Dravi i naše odmorište. Bili su oduševljeni viđenim i nakon druženja, u predvečerje ispratili ih kući.

U pripremi i organizaciji ove akcije sudjelovalo je tridesetak članova našeg društva i sve je uspješno odrađeno, što su učesnici potvrdili oduševljenjem i pohvalama, pa je trud imao smisla.

Zahvaljujemo svima koji su došli na skup, onima koji su radili na organizaciji, HGSS-u na pratnji, Kajak klubu na ustupanju prostorija za korištenje, Crvenom križu iz Valpova za korištenje velikog šatora i upravi grada Belišća na materijalnoj potpori.

Tajnica: Nada Donković

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It