MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Proslava stolnotenisača

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Stolnoteniski klub “Dvorac” u petak će proslaviti 60 godina uspješnog rada u Valpovu, na Valpovštini, Istočnoj Slavonijii i Hrvatskoj.

Klub je osnovan 1955.pod nazivom STK “Valpovo” .Nije dugo djelovao pod tim nazivom. U DTO”Partizan” –Valpovo gimnastičar Stjepan Lukačić osniva stolnotenisku sekciju, a 1966. mg.pharm.Tomislav Džankić osniva STK “Jovalija”. Njegovi kadeti i kadetkinje tih godina ostvarivali su značajne uspjehe u Hrvatskoj. Tomislav Džankić sa ženskom selekcijom, a tada još gimnastičar i stolnotenisač Stjepan Lukačić sa seniorima i kasnije sa kadetima. Već tih godina bilo je nekoliko poznatih kadeta I kadetkinja: Rade Popović, Stjepan Golubić, Ivan Kirner, Ivica Sklizović, Milan Tomičić koji su postigli zavidne rezultate na mnogim turnirima bivše Jugoslavije. Manda Špiranović pored Branke Batinić najuspješnija seniorka tih godina u Slavoniji igrala je i za reprezentaciju Hrvatske. Poslije nje Svjetlana Han, Nedica Feller, Verica Sklizović, Dragica Žibrat, Krunoslav Feller, kao i kadetkinje trenera Stjepan Lukačića: Verica Mandić, Nataša Jerbić, kadet Zoran Gažić koji su bili u prvih 12 Hrvatske. Odlaskom Tomislava Džankića koji je ostavio neizbrisiv trag kao trener ženskih selekcija ali i kao  humanist, klub je ostao sa Stjepan Lukačićem i klub dobiva novo ime STK “Valpovka”, a poslije STK “Dvorac”. Lukačić, koji je položio za trenera stolnog tenisa 1976. prvo je osnovao Općinsku stolnotenisku ligu sa 22 kluba i sekcije kao najmasovniju općinsku ligu u Jugoslaviji, za što je dobio “Trofej Stolnoteniskog saveza Hrvatske” za životno djelo, a tada je bio je među najmlađim dobitnicima. Odmah poslije Općinske lige je organizirao Stolnotenisku školu iz koje su potekli prvo kadeti Damir Karapetrić, Vedran Perak, Zoran Čuljaki i Elvis Lukačić, koji su osvojili ekipno prvenstvo Jugoslavije i titulu prvaka i viceprvaka u konkurenciji parova, kao i nekoliko turnira širom Jugoslavije. Na prvenstvu Hrvatske su osvojili 1.mjesto ekipno i u parovima za kadete, a u konkurenciji juniora 1.mjesto ekipno i u parovima. Vedran Perak i Damir Karapetrić Igrali su i za kadetsku reprezentaciju Hrvatske i u 1.Hrvatskoj ligi-seniori.

Posljednja generacija trenera Lukačića prije nego je otišao u Poreč, gdje je odgojio čak 6 kadeta I kadetkinja koji su igrali za reprezentaciju Hrvatske i osvojili 12 titula prvaka Hrvatske. Valpovčani Filip Slamek i Milan Marinić, koji su kao seniori igrali u 1.Hrvatskoj ligi za nekoliko klubova u Hrvatskoj, a u konkurenciji kadeta osvojili nekoliko sjajnih rezultata. Filip je igrao na dva Europska prvenstva za Hrvatsku u juniorskoj konkurenciji i na studenskom prvenstvu svijeta. Zoran Gažić igrao za invalidsku reprezentaciju Hrvatske. Klub je igrao nekoliko godina u 2. Hrvatskoj ligi, a 1995.-1996. postiže svoj najveći uspjeh osvajanjem 2.mjesta u 1.Hrvatskoj ligi i nastupa u prestižnom Kupu Europe “Nansy Evans. Damir Jančikić dugogodišnji igrač STK Valpovka i STK “Dvorac” vodio je klub od 1992.godine sve do danas uglavnom sa seniorima, a mladi su povremeno trenirali s manje uspjeha.

 Povodom proslave u petak 16.00 sati u restoranu”Park”-Valpovo održat će se svečana sjednica na kojoj će se podjeliti 35 plaketa za životno djelo najuspješnijim takmičarima i članovima uprave, priznanja će dobiti za zapažene rezultate 65 članova i 15 organizacija koje su financijski pomagale klub kao i doprinjele popularizaciji stolnog tenisa kao animatori sporta. Posebna priznanja su priređena na nezaboravnu Općinsku ligu Valpovštine, a za to je spremno 50 priznanja klubovima i najzaslužnijim voditeljima klubova i sekcija Valpovštine. Povodom proslave, pisac knjige 60 godina stolnog tenisa u Valpovu i 80 godina u Belišću Stjepan Lukačić predstavit će knjigu koja je sadržajem jedna od najobuhvatnijih knjiga o stolnoteniskom klubu u Hrvatskoj s preko 250 slika i 177 stranica teksta. Podjeliti će se i značke kluba koja je izdana povodom 60 godišnjice. Sve do 21.00 družit će se članovi s gostima uz zakusku, a u 21.00 VIS “ Talasi”-Valpovo održat će koncert posvećen 60 godišnjoj stolnoteniskoj generaciji kao što su i Talasi, koji su bili šezdesetih godina među najpopularnijim sastavima u Slavoniji. U subotu u 10.00 sati će se održati stolnoteniski turnir u Sportskoj dvorani u Valpovu, turnir aktivnih članova kao i veterana Valpovštine. U subotu i nedjelju od 10.00 sati Muzej Valpovo bit će organizator izložbe stolnoteniskih trofeja kluba: pehara, medalja, priznanja, značaka, fotografija i preko 200 stolnoteniskih suvenira.

 

 

                                                                                                           

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

    LISTOPAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu