MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HUMANOST BEZ GRANICA:U 27 akcija prikupljeno je 1366 doza krvi

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo već tradicionalno organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji sa Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Osijek.

Već dugi niz godina, ponosni su na ostvarene rezultate i na broj darivatelja krvi, koji ustrajno, iz godine u godinu nesebičnim darivanjem krvi osiguravaju količine dovoljne za potrebe stanovništva Valpovštine. Na području Valpovštine u prošloj je godini organizirano 27 akcija u kojima je sudjelovalo 1366 davatelja, što je 91% planiranog broja.

Godinu koja je za nama, obilježila je pandemija koronavirusa i kao što je ta činjenica poremetila mnogo što u našim životima, moglo se očekivati da će zbog epidemioloških mjera doći i do većih  odskakanja od uobičajenih rezultata u dobrovoljnom darivanju krvi.

-S obzirom na epidemiološku situaciju koja nas je sve zatekla, bili smo svjesni da postoji mogućnost da se očekivani rezultat, odnosno planirani broj prikupljenih doza krvi na području Valpovštine neće ostvariti, komentiraju u Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo.

-Međutim, nakon uloženog truda, raznih internet kampanja, uz pomoć medija, ipak smo postigli zadovoljavajući rezultat.

Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez naših darivatelja krvi, koji nesebično, stavljajući tuđe potrebe ispred svojih, spašavaju živote. Možda nisu svjesni koliko dobra čine tim djelima, stoga im se zahvaljujemo u ime svih onih kojima su podarili najveći dar, dar života, poručuju.  

Statistika ukazuje i na neke druge trendove. Među 1366 davatelja u prošloj godini, i dalje primat drže muškarci. Na davalištima se pojavilo 1172 muškarca, od kojih su 52 odbijena, zbog zdravstvenih tegoba, pa je krv dalo njih 1120. Od 287 žena koje su pristupile darivanju krvi, iz istih su razloga odbijene 32.

Ono što raduje, humana obitelj darivatelja krvi iz godine u godinu se obnavlja novim članovima i to – po spolu, ravnopravno. Naime, u prošloj godini na darivalištima se po prvi puta pojavilo 56 darivatelja od čeka 29 muških i 27 žena.

-Zahvaljujemo se svima koji su omogućili nesmetan tok održavanja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, Gradu Belišće, Gradu Valpovo, Općini Petrijevci, Općini Bizovac, MODCK Ladimirevci i MODCK Petrijevci, na ustupanju prostora zahvaljujemo Dobrovoljnom Vatrogasnom društvu Belišće, Edukativnom centru Bizovac, Osnovnoj školi Ladimirevci, Osnovnoj školi Petrijevci, Lječilištu Bizovačke toplice i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Petrijevci, zahvaljujemo također svim volonterima koji su obavljali dežurstva na akcijama te medijima koji osvještavaju građane o održavanju akcija, poručuju iz Gradskog odbora Crvenog križa Valpovo.   

-Nadamo se da će se i ove godine suradnje nastaviti i da ćemo i dalje moći biti ponosni na naše sugrađane koji su uvijek tu za pružiti ruku pomoći, poručuju organizatori dobrovoljnog darivanja krvi u Valpovštini.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 537 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu