MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

FISKULTURNA ULICA U HABJANOVCIMA: Opet mjesto 13. i 14-ih susreta generacija

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

HABJANOVCI Gotovo nakon pune dvije godine ponovo su u subotu-3. srpnja ove godine održani prestižni Susreti generacija habjanovačke Fiskulturne ulice, ovog puta u posebnim uvjetima, sukladno svim aktualnim i važećim epidemiološkim mjerama.

Na otvorenom prostoru ispod krošanja kravoričkog drveća, na istom mjestu kao i davne 2008. godine, kada se na prvim Susretima okupilo šesnaest zaljubljenika u ljepotu i autohtone vrijednosti ove male, ali po mnogo čemu posebne Fiskulturne ulice, sada se našlo preko dvadesetak sudionika.

Svojom nazočnošću odali su čast i pijetet svojim roditeljima i precima, te ulici svoga djetinjstva, vraćajući ponovo slike iz mladenačkih dana i vremena odrastanja, na širokim travnatim prostorima dijelova Fiskulturne-Kravorika i Pušinaca.

Okupljanje je u prekrasnom ljetnom danu započelo u prijepodnevnim satima uz slasnu slavonsku kotlovinu i hladnu šljivovicu, a nastavilo se veselim druženjem uz specijalitete s ražnja i zvuke slavonske i starogradske glazbe.

Ali, ono što nas je sve podsjetilo na neumitnost i prolaznost života, bilo je sjećanje na devet naših dragih pokojnih prijatelja-sudionika dosadašnjih Susreta generacija. Svima njima je odana počast, a od prvih do današnjih Susreta preminuli su slijedeći sudionIci : Gabrijel Jedvajić-Gabro, Radoslav Franjić-Cin, Đuro Kaluđer-Đuka, Pavo Bošnjak-Ekrem, Ilija Andabak-Ilac, Joza Kaluđer-Crni, Josip Stapić-Jocko, Marko Vujnovac-Pepić i Zlatko Dundović-Dundo.

Ono što je dobro, to je da se uključuju i nasljednici sudionika Susreta, tako da dolazi do pomlađivanja, što ostavlja mogućnost kontinuiteta Susreta, i nastavka tradicije. Svi se nadamo da će se slijedeće godine, u daleko normalnijim uvjetima održati jubilarni- PETNAESTI SUSRETI GENERACIJA HABJANOVAČKE FISKULTURNE ULICE.

Sudionici ovogodišnjih 13. i 14- ih Susreta bili su :

Ivica Andabak-Mali, Jakov Andabak-Jac, Damir Baković-Damba.  Ivica Baković-Baki, Jasmin Berberović-Jasko, Nedjeljko Bošnjak-Ekremov sin, Zvonko Bošnjak-Bengi, Luka Franjić-Golman, Predrag Franjić- Đale, Stjepan Herega-Herega, Marijan Kaluđer-Đuđer, Milenko Kaluđer-Buva, Josip Levaković-Levi, Ante Lovrić-Ante, Dario Maganjić-Legić, Drago Maganjić-Magila, Željko Maganjić-Lega, Drago Maras-Drago, Jozo Mićan-Jozo, Stjepan Mićan-Stevo, Karlo Pančić-Najbolji tamburaš, Zoli Pančić-Zolika, Ivica Stapić-Pajpo, Zlatko Stapić-Fajt i Ignjo Vujnovac-Ginga.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1240 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It