MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Podijeljena najznačajnija javna priznanja Grada Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas je u povodu Dana grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Dejan Pisačić na početku je sjednice kao goste pozdravio Tomislava Čuljka, potpredsjednika Hrvatskog Sabora, Vladimira Šeksa počasnog građanina Valpova, Tomislava Ivića saborskog zastupnika, Antuna Kapraljevića, predsjednika Skupštine Osječko-baranjske županije, monsinjora Marina Srakića, umirovljenog đakovačko-osječkog nadbiskupa, Gorana Ivanovića potpredsjednika skupštine Osječko-baranjske županije, gradonačelnika Komla Jozu Polića te gradonačelnike i načelnike susjednih gradova i općina. Poruke zahvalnosti i čestitke uputili su župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić, Ministarstvo poljoprivrede, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i Belog Manastira Ivan Doboš.

Vijećnicima i brojnim gostima obratio se gradonačelnik Leon Žulj koji je u ovoj svečanoj prigodi govorio o postignutim rezultatima u protekloj godini te očekivanjima u narednoj. Tom je prigodom posebno naglasio dosege u gospodarstvu.

-Na području gospodarskog prstena imamo sedam poslovnih zona gdje radi 35 poduzetnika s više od 400 zaposlenih. U posljednjih nekoliko godina uspjeli smo iznimno povećati proizvodne kapacitete i broj novozaposlenih u proizvodnji koja je okrenuta izvozu - 110 do 120 novozaposlenih je s izvoznim prihodima većim od 130 milijuna kuna. Kroz nove programe pokušavamo otvoriti prostor za novo zapošljavanje i pružiti potporu svim našim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima te djelatnicima u turizmu. Namjera nam je više poraditi na revitalizaciji drvne industrije, novim kapacitetima u metalnoj industriji, u industriji plastike, kao i kapacitetima u turizmu te prehrambenoj industriji i poljoprivredi. Na revitalizaciji drvne industrije već se radi, potpisano je 78 predugovora o radu, a najave su i novih kapaciteta u industriji plastike uz pomoć strukturnih fondova, kao i kapaciteta u turizmu. U agrozoni ćemo intezivirati poljoprivrednu djelatnost, a u prehrambenoj industriji računamo na sredstva iz IPARD-a, posebno za početak nove djelatnosti prerade kamilice. I u turizmu postižemo odlične rezultate s više od 17.000 noćenja, rekao je Žulj.

U nastavku svečane sjednice sudionicima su se obratili gosti - Jozo Polić, Antun Kapraljević, Vladimir Šeks i Tomislav Čuljak koji su uz čestitke građanima Valpova uputili i želje za napredak i prosperitet u narednom razdoblju. Prenoseći čestitke u ime Sabora Republike Hrvatske Tomislav Čuljak naglasio je kako krizna vremena posebno afirmiraju kreativnost ljudi koji vode jedinice lokalne samouprave i ljude koji i s malo novaca iz državnog proračuna uspijevaju održati kontinuitet u razvoju.

Svečana je sjednica završena uručivanjem ovogodišnjih javnih priznanja.

Dobitnik Zlatne plakete „Pečat Grada Valpova“ je Duško Topić. Dobitnik plakete Matija Petar Katančić za područje kulture Foto klub Valpovo koju je primila Jasmina Cvenić Jovinac, za područje sporta Željko Bošnjak te za područje sveukupnog društvenog života DVD Ivanovci te udruga osoba s invaliditetom Mi iz Valpova. U ime dobitnika zahvalio se Duško Topić te naglasio kako su ova priznanja obvezujuća da u narednom razdoblju nastave su aktivnostima za koja su nagrađeni.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 593 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu