MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PROJEKT EQUAL: Belišće, Italija, Češka i Latvija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U organizaciji Grada Belišća, predstavljen je novi projekt "Equal" - još jedan u nizu europskih projekata u kojemu kao partner sudjeluje i Grad Belišće.

"Equal" je međunarodni projekt nastao radi promicanja volontiranja, društvenog angažmana, solidarnosti, ravnopravnosti, podrške ženama te razmjene volonterskih praksi. Nositelj mu je Općina Borriana iz Italije, a osim Belišća, kao jedinog hrvatskog predstavnika, kao partneri u projektu sudjeluju i Općina Sandigliano iz Italije, Grad Tahanovce iz Slovačke i Grad Cesis iz Latvije. Projekt je sufinanciran iz programa "Građani, jednakost, prava i vrijednosti CERV-a", koji traje ukupno deset mjeseci. Njegova provedba počela je 1. veljače, a trajat će do 30. studenoga ove godine.

Inače, Grad Belišće bio je organizator i domaćin prvog od dva projektom predviđena twinninga, odnosno prvog trodnevnog susreta nositelja i partnera koji se održavao u okviru projekta, a koji je bio bogat različitim sadržajnim aktivnostima i druženjima. Prvog dana, uz domaćine i organizatore, predstavnike Grada - zamjenicu gradonačelnika Ljerku Vučković i pročelnicu gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antoniju Andrašek Barić - na predstavljanju projekta u gradskoj upravi sudjelovalo je dvadesetak gostiju, među kojima su bili predstavnica glavnog partnera i nositelja projekta, ujedno i načelnica Općine Borriane iz Italije, Francesca Guerriero, i predstavnici ostalih partnera: načelnik Općine Sandigliano Mauro Masiero, kao i gradonačelnik grada Tahanovce (Košice) iz Slovačke Jan Nigut.

Kao još jedna aktivnost u sklopu projekta "Equal" održana je javna radionica "Naša živa knjižnica o solidarnosti", a sudionici su posjetili i belišćansku Maticu umirovljenika, Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu, Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut – Lokalnu razvojnu agenciju d.o.o., te Kulturni i znanstveni centar "Milutin Milanković", priopćeno je iz Grada.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 634 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It