MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ponovno zagađenje Karašice

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVŠTINA Unazad mjesec dana Ekološka udruga Eko-Karašica svakodnevno dobiva obavijesti o zagađenju Karašice gnojnicom na potezu od Črnkovaca do Belišća.

Prije nekoliko dana to je zagađenje izazvalo pomor ribe kod Črnkovaca i Gata, a jučer je smrdljiva crna tekućina došla do Kitišanica. Volonteri Eko-Karašice su prije nekoliko tjedana i jučer 3. srpanja bili na ušću kanala Putna u Karašicu i utvrdili da zagađenje ne dolazi iz kanala Putna kako je to bilo prošle godine. Prema dojavama građana izvor zagađenja nalazi se u blizini Črnkovaca. Zahvaljujemo kolegama iz Ribolovne zajednice udruga Donji Miholjac i ekološko osviještenim građanima koji su podnijeli prijave policiji o zagađenju Karašice kod Črnkovaca i Kitišanaca. Uz ovakve nepovoljne atmosferske i hidrološke okolnosti ispuštanje i manje količine gnojnice u Karašicu može ponovno dovesti do ekocida kakav smo imali prošle godine. Pozivamo sve nadležne institucije da žurno reagiraju i spriječe daljnje zagađenje Karašice i otkriju izvor ovog zagađenja. Potpuno je neshvatljivo da netko nakon prošlogodišnjeg ekocida ponovno ispušta gnojnicu u Karašicu i ubija tek obnovljeni riblji svijet u njoj.

Ovo zagađenje ponovno otvara ključni problem, o kojem struka raspravlja već jedno desetljeće, a to je kako na ekološki prihvatljiv način doći do povećanja razine vode u rijeci Karašici.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 806 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It