MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Započelo „modelarstvo 2022./2023.“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Radionice modelarstva organizira ZTK Valpovo-Belišće, a sudjeluju učenici iz CTK Valpovo-Belišće, OŠ Valpovo, OŠ Belišće, OŠ Veliškovci, SOS Dječjem selu Ladimirevci i udrugama MI i Zvono.

Učenike za ovu tehničku aktivnost pripremaju nastavnici tehničke kulture, a samu radionicu vode mentori iz CTK Valpovo-Belišće. Aktivnosti smo započeli u u OŠ M.P. Katančić Valpovo pod blok satom tehničke kulture. Sve je organizirala nastavnica Biljana Pantoš. Prvi su bili učenici iz 7.c i 6.c - ukupno 43 učenika.

Modelarstvo u ovoj radionici je rad na Unimat strojevima i izrezivanje modela od 3 mm šperploče po isprintanom nacrtu na samoljepivom papiru. Dva učenika moraju što kvalitetnije obraditi materijal i spojiti ga u zadani model. Nakon svih održanih radionica ocjenjivačko povjerenstvo izabrati će najbolji rad koji će natjecatelje odvesti na županijski nivo natjecanja.

Zanimljiva je činjenica da na radionicama koje organizira CTK Valpovo-Belišće u Osnovnim školama za vrijeme dva sata tehničke kulture, učenici (uglavnom) ne žele koristiti odmor između dva školska sata.

Modelarstvo, gradnja fizičkih reprodukcija građevina, strojeva, brodova i sl. (modeli ili makete), obično umanjenih u određenom mjerilu; također maketarstvo. U pojedinim se djelatnostima razlikuje pojam modela od pojma makete, no najčešće se ti nazivi rabe kao istoznačnice. Primjenjuju se i grade za ispitivanje estetskih, funkcionalnih, tehničkih i tehnoloških odlika nekog objekta prije no što uđe u proizvodnju (u arhitekturi, građevinarstvu, brodogradnji, strojarstvu, automobilskoj i zrakoplovnoj industriji, itd.) ili kao vrsta zabave i sporta. (razlikujemo automodelarstvo; brodomaketarstvo; raketno modelarstvo; zrakoplovno modelarstvo; željezničko modelarstvo) (Tehnička enciklopedija)

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 778 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

KINO PROGRAM

     LISTOPAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu