MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Još jedna uspješna godina belišćanskih Kotličara

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE  U ambijentu Ribarskog doma preko Drave sinoć je održana godišnja izvještajna skupština Udruge Kotličara.

Nakon razdoblja pandemije, u kojem su okupljanja bila pod restrikcijom,  u prošloj godini, iako su neke mjere bile još na snazi, Kotličari su zabilježili značajne aktivnosti, osobito u drugom dijelu godine. Sudjelovali su na ukupno tridesetak događaja na kojima su ekipe iskazale svoje kuharsko umijeće.

Najznačajniji je pojedinačni uspjeh polučila Katica Kovač koja je bila pobjednica na Fišijadi u Belišću i plasirala se na Državno prvenstvo u Belom Manastiru.

Govoreći o prošlogodišnjim rezultatima i angažmanu Udruge, predsjednik Josip Vučetić-Vučko iskazao je žaljenje i nezadovoljstvo što skupštini nije prisustvovao predstavnik Grada Belišća jer, između ostaloga, ekipe Kotličara sudjelovale su na devet događaja kojima je organizator bio Grad ili Turistička zajednica, kada su kuhali za velik broj sudionika manifestacije ili za građane Belišća.

-Izostanak predstavnika grada svjedoči o tome koliko se cijeni naš doprinos u društvenom životu grada, razočaran, zaključio je Vučetić.

Uz to što su sudjelovali u aktivnostima koje je organizirao grad ili Turistička zajednica i Udruga Kotličara bila je organizator desetak društvenih aktivnosti - prezentacija jela, radionice pripreme jela i društvenih okupljanja s ciljem omasovljenja i popularizacije djelovanja Udruge.

Jednoglasni je zaključak da je Udruga Kotličara Belišće na najbolji mogući način obavila sve postavljene zadaće postavši tako nezaobilazni čimbenik u promociji tradicijske gastro ponude u regiji, a i šire.

Tridesetak sudionika Skupštine jednoglasnoje usvojio sva izvješća i planove za tekuću godinu.

Prema onome što je utvrđeno Planom rada za 2023. godinu Kotličarima predstoji još jedna godina puna izazova i kuharskih događanja, na kojima će sudjelovati ekipe Udruge, a sukladno mogućnostima provest će se i brojne društvene aktivnosti s namjerom da se i dalje popularizira tradicija pripreme jela u kotliću.

Kako i doliči udruzi koja gaji kulturu kuhanja i promocije jela iz kotlića, i ovo je druženje završilo u blagovanju čobanca kojeg je skuhao Damir Đakovac, a nije nedostajalo niti kolača koje su pripremile vrijedne članice udruge kotličara.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 908 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu