MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana 139. izvještajna godišnja skupština DVD-a Belišće

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE U subotu 28. siječanja 2023. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 139. izvještajna godišnja Skupština DVD-a Belišće.

Uz operativne i pričuvne članove te vatrogasne mladeži  DVD-a Belišća, skupštini su nazočili i gosti iz susjednih DVD-a s područja VZG Belišće (Bistrinci, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci i Veliškovci).

Skupštini DVD-a Belišće nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, zapovjednik županije Osječko-baranjske Zoran Pakšec i voditelj Državne vatrogasne škole, ispostava Osijek Boris Banjan, uz prisustvo medija Belišćanskog lista i Gradskog radija Belišće.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijskog izvješće u 2022. godini, te Planove rada i financija za 2024. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Slavko Milekić predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Andrijanu Kitonić i Dinka Ćutuka da uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčića izreknu prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije Zdenko Pakšec, čestitao je svim operativnim vatrogascima na svim aktivnostima koje ovo Društvo ostvaruje i istiće da je ovo Društvo jedno od aktivnijih u Osječko-baranjskoj županiji koje djeluje. Ujedno je istako zakonske obveze koje su vezane uz organizaciju i članstvo, te planove u daljnjem ustroju u vatrogasnoj organizaciji za uspješnije i organiziranije obavljanje vatrogasne djelatnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić pohvalio je rad DVD-a Belišća i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZO-BŽ. Iznosi očekivanja donošenja Vatrogasnog plana i mreže, što će donijeti smjer razvoja i unapređenja vatrogastva. Ujedno je istakao potrebu pomlađivanja vatrogasnog kadra u vatrogasnim organizacijama, a posebno na obnašanju funkcija u Društvu, a što iziskuje obvezu i odgovornost. Pozvao je mlađe članove da se uključe u osposobljavanja i životno usavršavanja kroz prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca.

Potom nazočnima se obratio voditelj Državne vatrogasne škole, ispostava Osijek, Boris Banjan, koji je pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u svim aktivnostima na kojima se radi za boljitak zaštite od požara i na radu sa mladima koji su osnova za daljnji razvoj, a što je vidljivo kroz pročitano izvješće i prezentaciju slika. Prisutne je upoznao o radu Državne vatrogasne škole i nastojanju da kandidati steknu što više znanja i kvalitetnih vještina u ispunjavanju zadaća koje slijedi u obavljanju vatrogasne djelatnosti. Ujedno pozva sve zainteresirane kandidate da se  prijave na prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca ili vatrogasnog tehničara, jer je olakotna okolnost da je škola u Osijeku i više nema potrebe odlaska u Zagreb ili Split i Rijeku gdje su ispostave.

U prigodnim riječima predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko izrazio je zahvale i čistitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društve postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također je istakao napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma, gdje je sada u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe i zajednice. Istako je zahvalu na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima. Posebno je istako važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti, koju treba ojačati u kadrovskom smislu što je propisano Procjenom i Planom ZOP-a Grada Belišća, u nadi da će i drugi subjekti pripomoći tom cilju.

Potom je predsjedavajući Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenje i nagrada naj zaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac»:
  • Andrijana Kitonić, Dinko Ćutuk i Mario Rakmić.
 2. Diploma za 10 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 10 godina»:
  • Sanja Stić i Katarina Pačarić.

Županijski vatrogasni zapovjednik gosp. Zoran Pakšec uručio je:

 1. Uvjerenje o usavršavanju „Aparati za zaštitu dišnih organa“:
  • Slavko Milekić i Ivan Golić
 2. Potvrda o sudjelovanju na stručnoj edukaciji.:
  • Praćenje vatrogasnih vozila i GIS – Željko Čakalić, Jasna Vrbanić, Ivan Vincetić, Mario Karapetrić i Ivana Kristić
  • Upravljanje vatrogasnim intervencijama – OPERATERI – Željko Čakalić, Jasna Vrbanić, Ivan Vincetić i Martin Rittgaser

Voditelji vatrogasnom podmlatka i mladeži DVD-a Belišće, gosp. Željko Čakalić s uručio je:

 1. Kipić «Vatrogasac» za najaktivnijeg člana vatrogasnom pomlatka:
  • Tena Hajoš
 2. Kipić «Vatrogasac» za najaktivnijeg člana vatrogasne mladeži:
  • Tomislav Hudovernik

Zapovjednik DVD-a Belišće gosp. Dubravko Čovčić uručio je

 1. Kipić «Vatrogasac» za najaktivnijeg operativnog člana u 2020 i 2021 godini:
  • Mario Karapetrić
 2. Kipić «Vatrogasac» za najaktivnijeg operativnog člana u 2022. godini:
  • Željko Čakalić

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja predsjedavajući gosp. Slavko Milekić, zahvalio se prisutnima na nazoćnosti i zaključio rad Skupštine.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 989 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It