MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

NA ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI: Pitanje o obnovi državne ceste D34

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U nazočnosti  45 od ukupno 47 vijećnika, u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku jučer je održana 19. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

Između ostalih, u radu skupštine sudjelovao je i Zlatko Adjulović (SDP) koji je vijećničko pitanje uputio županu Ivanu Anušiću, a vezano uz obnovu i rekonstrukciju ceste od Donjeg Miholjca preko Belišća i Valpova do Petrijevaca odnosno dalje prema Osijeku.

-Cesta je u izuzetno lošem stanju što je potvrdio i župan u svom odgovoru rekavši da je svjestan tog problema, ali da ne zna kada će se cesta obnavljati i kakvi su planovi, jer se radi o državnoj cesti, komentirao je Adjulović.

-S obzirom na to da ova prometnica spaja Donji Miholjac, Belišće i Valpovo odnosno tri od šest gradova u županiji sa sjedištem županije, da je vrlo prometna i da značajno utječe na veliki dio stanovništva naše županije smatram da se županijska uprava mora uključiti u rješavanje ovog problema i iskoristiti sva moguća sredstva kako bi tako važna prometnica bila što prije obnovljena. Trenutna upozorenja da je kolnik oštećen ne pomažu šteti koju trpe vozila, a znakovi da je brzina ograničena na 70 km/h samo dodatno otežavaju situaciju na pretrpanom, uskom i oštećenom kolniku i dovode do toga da više vozača plaća kaznu za prekoračenje brzine. Lako je preuzimati zasluge za sve dobro što se napravi, a kad treba riješiti neki problem pozivati se na nenadležnost. Isti odgovor kao i kad sam upozoravao na problem sa starim mostom na Metlincima.

Županija mora reagirati i iskoristiti svoj utjecaj jer svaki problem koji se odnosi na tako veliko područje i na veliki broj stanovnika županije, bez obzira u čijoj je stvarnoj nadležnosti problem je i županije i ŽO SDP Osječko-baranjske Županije inzistira da se županijska uprava uključi i ubrza njegovo rješavanje. Bez obzira tko je na vlasti na tom području, zaključio je Adjulović.


 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 548 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It