MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Milijuni djece Sudana za preživljavanje hitno trebaju hranu, vodu i zaštitu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon višemjesečnih brutalnih sukoba 14 milijuna djece u Sudanu hitno treba humanitarnu pomoć za preživljavanje, priopćio je Ured UNICEF-a za Hrvatsku.

Sudan je mjesto najveće izbjegličke krize u svijetu, na kojem milijuni djece unutar zemlje bježe od sveprisutnog nasilja u potrazi za sigurnošću, hranom, skloništem i zdravstvenom skrbi, pri čemu se diljem zemlje bilježi drastično povećanje smrtnosti djece.

Humanitarne su potrebe diljem Sudana dosegle rekordne razine već i prije sukoba, dok je trenutačna situacija katastrofalna. Bolnice i škole razorene su i pretvorene u najžešća mjesta oružanih sukoba i stravičnog nasilja. Nedostatak pitke vode i osnovne infrastrukture dodatno ugrožava dječje živote i živote njihovih obitelji. Roditelji očajavaju u brizi za živote djece, ali i za njihovu budućnost u razorenoj i iscrpljenoj zemlji. Kako bi odgovorio na potrebe, Ured UNICEF-a za Hrvatsku pokrenuo je humanitarni apel za djecu Sudana.

Sudan ima jednu od najvećih stopa dječje pothranjenosti u svijetu. Pothranjeno je više od 3,5 milijuna djece, a procjenjuje se da bi ih ove godine čak 700 000 moglo biti teško pothranjeno ili u povećanom riziku od smrtnosti u slučaju da im se ne osigura pravodobno liječenje. S obzirom na stalne borbe, ograničen pristup namirnicama i porast cijena hrane, očekuje se da će se situacija u vezi s prehranom dodatno pogoršati.

Unatoč izuzetno teškoj i opasnoj situaciji, UNICEF i partneri pružaju pomoć koja spašava živote djece u Sudanu i susjednim zemljama, uključujući vodu, terapeutsku prehranu, medicinsku skrb i uspostavljanje sigurnih skloništa za djecu. UNICEF je jedini dobavljač terapeutske hrane koja se koristi za liječenje djece oboljele od najsmrtonosnijeg oblika pothranjenosti. UNICEF-ovi mobilni timovi na prvu liniju kriznih žarišta u Sudanu dostavljaju terapeutsku hranu i medicinsku pomoć kako bi se spriječio potpuni kolaps zdravstvenih usluga koje spašavaju dječje živote, međutim – potrebe su i dalje goleme.

Ne dopustimo da djeca Sudana ostanu zaboravljena! Donirajte i spasite živote izgladnjele i raseljene sudanske djece.

 

Donirati možete na: www.unicef.hr

ili na broj računa HR9223600001501092532

poziv na broj: 2462-982

ili skeniranjem 2D barkoda:

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 797 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu