MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

BP DAY U VALPOVU: Izviđači na zabavno poučnoj stazi

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Diljem svijeta, 22. veljače, slavi se BP Day ili Thinking Day, u čast osnivača izviđačkog pokreta sir Roberta Baden-Powella, koji je na taj dan rođen davne 1857. godine.

U čast osnivača skautskog pokreta pedesetak izviđača valpovačkog Odreda „Darko Tivanovac“ i čepinskog Odreda „Suncokret“ danas su taj dan obilježili bogatim programom aktivnosti.

Okupljalište i polazište na aktivnosti bio je IDEC (Izviđački dječji eko centar) u valpovačkom parku. Iako im vrijeme nije bilo naklonjeno ipak su proveli planirani program na zabavno-poučnoj stazi kroz Valpovo.

Tijekom postrojavanja Igor Miklavčić, načelnik gostujućih čepinskih izviđača, darovao je domaćinima maramu Izviđačkog odreda „Suncokret“, a svakom od sudionika sličicu osnivača skautskog pokreta, kao uspomenu na zajedničko obilježavanje BP Daya u Valpovu.

Podijeljeni u šest skupina izviđači su imali zadaću proći stazu na kojoj je na šest kontrolnih točaka bilo mjesto prijave, ali i mjesto svladavanja određenih vještina ili usvajanja novih znanja.

Prva kontrolna točka bila je kod učionice u prirodi na rubu parka, druga u dvorištu Osnovne škole, treća kod Edukacijsko interpretacijskog centra Matije Petra Katančića, četvrta na kraju središnjeg gradskog trga, peta kod Dvorca i šesta kod Informacijskog centra u parku.

Putem su svladavali nova znanja, pokazali stečena, upoznavali se s poviješću Valpova. Vezali su čvorove, crtali skicu terena kojim su se kretali, uz pomoć suvremene tehnologije (VR i AR tehnologija) s Matijom Petrom Katančićem putovali kroz povijest od Rimske Panonije do Valpovštine u 18. stoljeću kada je u Valpovu živio ovaj učenjak, pravili bedževe…

Najuspješniji u svladavanju zabavno poučne staze bili su Hrastovi, drugo mjesto zauzeli su Vrapci, a treće, Pajseri.

Zabavno i korisno druženje u prirodi završeno je zajedničkim ručkom u IDECU gdje su se nakon šetnje središtem Valpova pogostili izviđačkim grahom iz kotlića i nastavili druženje uz pjesmu i igru.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 905 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu