MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ovo su studenti koji su doveli Europski parlament u učionice Srednje škole

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Učenici Srednje škole Valpovo su imali priliku osjetiti kako je to biti zastupnik Europskog parlamenta zahvaljujući jedinstvenom projektu "Europski labirint znanja".

Projekt su osmislili i proveli Kristijan Drinković i Stjepan Benkus, studenti poslijediplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Kroz edukativno predavanje i simulaciju rada Europskog parlamenta, učenici su na jedan dan preuzeli uloge europskih zastupnika. Raspravljali su o prijedlogu uvođenja jedinstvenog punjača za elektroničke uređaje, što im je pružilo uvid u stvaran rad jedne od ključnih institucija Europske unije. Ovaj inovativan pristup obrazovanju omogućio je učenicima da iz prve ruke dožive procese donošenja odluka, pregovaranja i rasprave o važnim pitanjima koja utječu na svakodnevni život građana EU.

Projekt "Europski labirint znanja" financiran je od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a provodili su ga studenti poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću te Vanjska politika i diplomacija. Nositelj projekta bila je udruga Kreaktiva iz Osijeka, koja već dugi niz godina aktivno radi s mladima na različitim obrazovnim i društvenim projektima. 

     Stjepan Benkus i Kristijan Drinković

Kristijan Drinković i Stjepan Benkus pokazali su iznimnu predanost i inovativnost u približavanju europskih tema mladima. Njihov trud ne samo da je obogatio obrazovanje učenika Valpova, već je i promovirao aktivno građanstvo i svijest o važnosti sudjelovanja u demokratskim procesima.

-Naš cilj je bio približiti rad Europskog parlamenta mladima i pokazati im kako njihove odluke utječu na svakodnevni život svih nas,“ rekao je Drinković.

Benkus je dodao:

-Nadamo se da smo ih motivirali da se više uključe u društvene procese i razmišljaju o važnosti aktivnog građanstva. Također smo govorili o mogućnostima mobilnosti za mlade, poput stažiranja u Europskom parlamentu kroz Schumanovu stipendiju te sudjelovanja u Europskom parlamentu mladih. Vjerujemo da će im ove informacije biti korisne za njihovu budućnost.“

Učenici Valpova bili su oduševljeni mogućnošću sudjelovanja u simulaciji te su istaknuli koliko im je ovo iskustvo pomoglo da bolje razumiju funkcije i značaj Europskog parlamenta.

Projekt "Europski labirint znanja" tako je postao sjajan primjer kako se obrazovanje može unaprijediti kreativnim i interaktivnim pristupima, te kako mladi mogu biti potaknuti da se aktivno uključe u europske i globalne procese. Drinković i Benkus pokazali su kako se trud i znanje mogu pretvoriti u stvarne promjene u zajednici, inspirirajući buduće generacije na aktivno sudjelovanje u društvu. Posebna je vrijednost projekta što se provodi neposredno prije aktualnih izbora za Europski parlament.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 886 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu