MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Operativni članovi DVD-a Belišća i Veliškovaca u simulatoru plamenih udara

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Protekloga vikenda 27. i 28. listopada 2017. godine, na prostoru Vatrogasnog spremišta DVD-a Našice održan je trening u simulatoru plamenih udara, gdje je među polaznicima s područja naše Županije bilo po dvoje operativna članova DVD-a Belišće i Veliškovaca.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, započelo je osposobljavanje u petak u večernjim satima s predavanjima o simulatoru i opasnostima, a u subotu cjelodnevna aktivnost, gdje se obavljaju 4 ulaska u simulator, te vježbe na poligonu.

-Ovo je treća godina u kojoj se obavlja ovakva vrsta osposobljavanja, a radi se o simulaciji stvarnih uvjeta požara u zatvorenom prostoru, gdje vatrogasci, na siguran i u uvjetima najbližima stvarnoj intervenciji mogu osjetiti utjecaj vatre i dima, te naučiti kako se boriti protiv njih, rekao je zapovjednik Dubravko Čovčić.

-Ovakav način osposobljavanja i stjecanja vještina je veoma koristan kako bi se u stvarnim intervencijama  pronašao najboji postupak za rješavanje cijelokupne požarne situacije, a ne ugrožavajući život vatrogasaca, koji u intervencijama obavljaju ulazak u zatvorene prostore.

S uspjehom i pohvalom instruktora, obuku su prošli operativni članovi: Jasna Vrbanić, Ivan Kovačević, Ivan Torjanac i Josip Katušić, a koji su prethodno morali steći specijalnost „Rad sa aparatima za zaštitu dišnih organa“.

Obuka je bila zahtjevna u pogledu znanja korištenja opreme i fizičke izdržljivosti, zaključio je Čovčić. 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 956 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It