MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sve je u našim rukama

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Prigodnom svečanom sjednicom Gradskog odbora HDZ-a Valpovo članovi i simpatizeri te političke stranke, uz brojne goste, obilježili su 29. obljetnicu osnutka.

Među gostima koji su sudjelovali na svečanoj sjednici bili su i Vladimir Šeks,izaslanik predsjednika HDZ-a i premijera RH Andreja Plenkovića, Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora stranke i župan OBŽ, Dubravko Kučinac, tajnik Županijskog odbora OBŽ, saborski zastupnici Vlatko Kopić i Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić, pomoćnik ministra državne imovine Leon Žulj, zamjenici župana OBŽ Goran Ivanović i Petar Lagator, te zamjenik župana Vukovarsko srijemske županije Josip Dabro.

Kroz svečani program vodila je Ines Brezovac, a nakon što su članovi Tamburaškog sastava Zvona iz Đakova izveli himnu, minutom šutnje odana je počast svim preminulim članovima HDZ-a i hrvatskim braniteljima, nedavno preminulom bivšem gradonačelniku Grada Valpova i članu HDZ-a Radoslavu Juriću i prvom hrvatskom predsjedniku i osnivaču Hrvatske demokratske zajednice dr. Franji Tuđmanu.

Sve je sudionike prigodnim obraćanjem pozdravio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Antun Katalenić i zahvalio se na sudjelovanju u obilježavanju ove značajne obljetnice. Između ostaloga izvijestio je o trenutačnim aktivnostima u stranci  te sudjelovanju u radu Gradskog vijeća. Završen je proces konsolidacije u stranci i Gradskom odboru. Svojim angažmanom članovi HDZ-a sudjelujući u radu Gradskog vijeća daju podršku realizaciji razvojnih projekata uz ocjenu da su svi veliki razvojni projekti koji se realiziraju rezultat rada prethodnog saziva Gradskog vijeća i bivšeg gradonačelnika i njegovih suradnika. Naglasio je, da su u Gradu Valpovu stvoreni dobri preduvjeti za financiranje razvojnih projekata, jer su  povećani prihodi za 15 milijuna kuna, kao rezultat izmjene Zakona o porezu na dohodak. Hrvatska demokratska zajednica u Gradskom je vijeću inicirala povećana izdvajanja za novorođenu djecu i niže cijene za polaznike dječjih vrtića te pokrenula inicijativu za povratak Policijske postaje u Valpovo, istaknuo je Katalenić.

Nadovezujući se na prethodnog govornika, Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a čestitao je, uz obljetnicu i na postignutim rezultatima u konsolidaciji stranke i čelništva. Naglasio je odlučujuću ulogu HDZ-a na svim razinama i ostvarenje uspješne suradnje u koncipiranju razvojnih projekata. Kao najvažniji cilj definirao je aktivnosti usmjerene na pripreme za predstojeće lokalne izbore za vijeća Mjesnih odbora, a pljeskom i burnim odobravanjem rekao kako Antuna Katalenića vidi kao novog gradonačelnika Valpova nakon sljedećih izbora. Naglasio je kako su svi elementi daljeg razvoja stvoreni „Projektom Slavonija, Baranja i Srijem“, kako bi se omogućilo brže i učinkovitije korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova, a osvrnuo se i na nov sustav regija koji će stupiti na snagu i podrazumijeva pravedniji položaj pet slavonskih županija.

- Sve je u našim rukama, zaključio je i pozvao na zajedništvo, slogu i svestranu aktivnost cjelokupnog članstva.

Svečanost je svojim obraćanjem zaključio Vladimir Šeks, izaslanik predsjednika HDZ-a i premijera RH Andreja Plenkovića, koji je naglasio doprinos utemeljitelja stranke u osnutku te kasnijem sudjelovanju u Domovinskom ratu. Osvrnuo se na aktualno stanje u Saboru te pokušaje da se destabilizira Vlada i neki njezini članovi i poručio da će takvim pokušajima na put stati nepokolebljivost i ustrajnost stranke na realizaciji razvojnih programa.

Svečanost je završena zajedničkom izvedbom stranačke himne te druženjem uz prigodni domjenak. 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 535 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

       RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu