MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana redovna skupština Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema u Belišću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Redovna skupština Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema održana je po prvi put u Belišću u prostoru Palače Gutmann i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, u petak, 10. svibnja 2024. godine.

Skupštinu je otvorila Tihonija Zovko, predsjednica Društva, dok je Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika grada Belišća, pozdravila sve prisutne i poželjela im dobrodošlicu u Belišće. Domaćin ove redovne skupštine bila je Gradska knjižnica i čitaonica Belišće koju je predstavila ravnateljica Vlasta Putar, a predavanje o gradu Belišću održala je ravnateljica Muzeja Belišće dr.sc. Nada Milas Bosanac istaknuvši sve važne povijesne i kulturne činjenice.

Tijekom radnog dijela Skupštine usvojeni su godišnji izvještaji te predstavljeni budući projekti i aktivnosti. U sklopu programa, održano je virtualno predavanje psihoterapeutkinje Maje Jakšić pod nazivom „Briga o sebi – kako nadvladati izgaranje u poslu“. Po završetku radnog dijela Skupštine ravnateljica Knjižnice Belišće Vlasta Putar i knjižničarka Dijana Crljenić uručile su prigodne poklone Tihoniji Zovko, predsjednici Društva, i Dini Maganjiću, tajniku Društva.

Nakon održane Skupštine članovi Društva posjetili su prostore Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, Muzeja Belišće te razgledali cjelokupnu Palaču. Osim toga, u prekrasnoj šetnji gradom punim zelenila razgledali su i druge prostore Muzeja Belišće, Spomen-vlak te Crkvu sv. Josipa radnika u Belišću, gdje ih je jako toplo dočekao fra Mirko Mišković, župni i samostanski vikar. U sklopu obilježavanja 140 godina grada Belišća organizirana je i ova Skupština te uz nju izložba Muzeja Belišće „Život uz tvornicu“ koja je prigodno postavljena unutar Paleja kako bi ju razgledali i gostujući knjižničari. 

Ovom prigodom svakako treba istaknuti kako je Skupština uspješno organizirana i održana zahvaljujući velikoj pomoći i podršci brojnih ustanova i pojedinaca. Za financijski dio organizacije u najvećoj mjeri pobrinuo se grad Belišće, uz značajna financijska sredstva koja su osigurana iz fondova Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Osječko-baranjske županije. Jednako tako, iznimno je važno zahvaliti se svim građanima Belišća i okolnih mjesta te lokalnim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima i ugostiteljskom obrtu caffe baru Kanu iz Belišća koji su svojim nesebičnim volonterskim trudom i radom uljepšali i pripomogli uspješno održavanje Skupštine.  

Skupština je zaključena prigodnim domjenkom i druženjem.

 

Tekst: Dijana Crljenić/Vlasta Putar/Zaim Saljiji

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It