MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Koncert s Varaždinskih baroknih večeri u Valpovu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Sinoć je u kapeli Sv. Trojstva u dvorcu održan jedan od koncerata ovogodišnjih 52. Varaždinskih baroknih večeri.

Činjenica da je Grad Valpovo postao jednim od 15 gradova u Hrvatskoj u kojima se, osim u Varaždinu, održavaju koncerti, omogućila je valpovačkog publici uživati u glazbi koja se izvodila na dvorovima Italije i Pirinejskog poluotoka u 18. stoljeću.

Alexandre Andrade, barokna flauta, Jardel Souza, viola da gamba i João Ferreira, teorba, udruženi u Iberian Baroque Ensemble izveli su sinoć program skladbi Vivaldija, Chedevilea,  Seixasasa, Ortiza i Scarlattija, dopunjen dodatkom što ga je zadovoljna valpovačka publika izmamila dugim pljeskom.

Uz ravnatelja Ustanove za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub, organizatora koncerta Zvonka Barišića, koncert su popratili i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin i dr sc. Davor Brđanović član žirija Varaždinskih baroknih večeri. Nakon koncerta nisu krili zadovoljstvo nastupom i ambijentom pa se Valpovo opravdano može nadati nastavku suradnje i na sljedećim festivalima barokne glazbe.

Gostujući ansambl Iberian Baroque Ensemble osnovan je 2014. godine na poticaj flautista Alexandrea Andradea. Glavni cilj ovog glazbenog projekta je spajanje muzikoloških istraživanja s izvođenjem španjolske i portugalske glazbe 18. stoljeća. Uz to, ansambl pridaje veliku važnost promociji rane glazbe i povijesnih instrumenata među mladim naraštajima glazbenika. Iberian Baroque Ensemble nastupa u različitim formacijama koje su uvijek prilagođene repertoaru pojedinih koncerata. Uz baroknu flautu, u ansamblu su zastupljeni i drugi povijesni instrumenti poput barokne oboe i fagota, šalmaja, barokne violine i violončela, čembala, viole da gamba i lutnje. Od svoga osnutka ansambl je ostvario uspješne suradnje s lokalnim vlastima, udrugama, sveučilištima, muzičkim akademijama, muzejima i festivalima u Portugalu, Španjolskoj, Češkoj, Srbiji i Brazilu, a taj je popis dopunjen i nastupom u Valpovu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It