MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održan prvi dan važnog međunarodnog kongresa u Belišću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U četvrtak, 1. srpnja 2021. godine održan je prvi dan kongresa Ususret razvoju papirne industrije, strojarstva i energetike Klastera papirne industrije, strojarstva i energetike Belišće u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću.

Kongres je otvorio predsjednik Klastera papirne industrije, strojarstva i energetike Belišće Milorad Krgović. Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, dok je direktor Lokalne razvojne agencije Belišće Mario Marolin predstavio projekt Interreg HR-SRB – CBC Clusters u sklopu kojeg se održava ovaj kongres.

Uslijedila su dva Okrugla stola; prvi Okrugli stol s temom Proizvodnja celuloze i papira u svrhu razvoja Klastera papirne industrije, strojarstva i energetike Belišće okupio je sedam stručnjaka i znanstvenika iz Srbije, Austrije, Tajlanda i Hrvatske. Govorili su o suvremenim tehnologijama, razvoju papira i važnosti sirovina. 

Strojarstvo i tehnologija u svrhu razvoja papirne industrije Klastera papirne industrije, strojarstva i energetike Belišće tema je drugog Okruglog stola na kojem je sudjelovalo šest predavača. Govorilo se o proizvodnim procesima, tehnologijama i inovativnim rješenjima proizvodnje različitih vrsta papira.

Sudionici su zatim obišli buduću tvornicu tissue papira i tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. i DS Smith Belišće Croatia d.o.o. Prvi dan zaključen je Simfo-rock koncertom u izvedbi glazbenih umjetnika Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a koji se održao ispred zgrade Gradske uprave.

Gradonačelnik Burić je istaknuo: „Ponosni smo što je Belišće kao grad papira i industrijski grad domaćin uglednim znanstvenicima i ljudima s velikim praktičnim znanjem i iskustvom u papirnoj industriji, strojarstvu i energetici. Ovo i jedna od prvih ovakvih vrsta međunarodnih i stručno-znanstvenih događanja od kojeg će koristi imati i gospodarstvenici grada Belišća, regije, ali i cijele Hrvatske. Želja nam je da ovo bude embrio i dalje iznimno kvalitetne suradnje koja će biti na korist svima nama.“

„Danas smo imali eksploziju znanja koja će se implementirati u praksu, tehnologiju i proizvodne procese. Stručnjaci koji su održali predavanja, i koji će ih tek održati najbolji su u svome području. Zato će mnogi od njih sudjelovati u vođenju tehnoloških procesa našeg Klastera“, zaključio je nakon prvog dana kongresa Milorad Krgović.

Drugi i posljednji dan kongresa održat će se u petak s početkom u 9 sati i uz dva nova Okrugla stola koja će pridonijeti razvoju Klastera papirne industrije, strojarstva i energetike Belišće te industriji grada općenito. Kongres se uživo prenosi putem ZOOM platforme.

Kongres je organizirala Lokalna razvojna agencija Grada Belišća d.o.o., Grad Belišće i Klaster papirne industrije, strojarstva i energetike Belišće, u suradnji s Centrom celuloze, papira, ambalaže i grafike pri Tehnološko-metalurškom fakultetu iz Beograda, a u okviru Interreg projekta: “Enabling Development of Sustainable Cross-Border Clusters”, HR-RS 265, CBC Clusters (Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, 2014-2021).

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu