MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Započela izgradnja novog proizvodnog poduzetničkog inkubatora

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Započeli su radovi na projektu “Novi Polet – izgradnja proizvodnog poduzetničkog inkubatora” kojim će naši građani postati bogatiji za još jedan poduzetnički inkubator.

Prvi poduzetnički inkubatoru u Belišću započeo je s radom 2014. godine, a stopostotna popunjenost od samog početka djelovanja te velika potražnja za dodatnim proizvodnim poslovnim prostorima bili su motiv za daljnja ulaganja i izgradnju novog proizvodnog inkubatora za poduzetnike početnike s područja grada Belišća.

Kroz poduzetničke inkubatore poduzetnici početnici od prve do treće godine poslovanja imaju znatno lakše startne pozicije, nemaju fiksne troškove, nego djelatnost mogu razvijati tri godine, nakon čega im te tri godine poslovanja omogućavaju razvijanje do te mjere da mogu samostalno egzistirati na tržištu i biti financijski samoodrživi.

Novi Polet – proizvodni poduzetnički inkubator veličine od preko 700m2 bit će primarno namijenjen proizvodnim djelatnostima te će sadržavati četiri radionice.

Uz povećanje kapaciteta i kvalitete poduzetničke potporne infrastrukture na području grada Belišća, projekt je usmjeren i ka podizanju razine znanja i vještina zaposlenika potpornih institucija s područja grada, Poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o. i Lokalne razvojne agencije Grada Belišća d.o.o., koje su ujedno i partneri na projektu. Ulaganjem u podizanje kompetencija zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija koje djeluju u gradu Belišću podići će se kvaliteta edukativnih, savjetodavnih i informativnih usluga dostupnih poduzetnicima te doprinijeti njihovoj poslovnoj uspješnosti, inovativnosti i održivosti.

Projekt izgradnje novog proizvodnog poduzetničkog inkubatora ima za cilj izgradnju poduzetničko poslovne infrastrukture koja će omogućiti poduzetnicima na području grada Belišća rast i razvoj vlastitih proizvodnih kapaciteta, omogućiti će povoljnije okruženje za razvoj poduzetništva te unaprijediti poduzetničke aktivnosti na području Urbane aglomeracije Osijek podizanjem kvalitete poduzetničke poslovne infrastrukture i usluga dostupnih poduzetnicima. Izgradnjom i opremanjem poduzetničkog inkubatora povećat će se raspoloživi poslovni prostor namijenjen poduzetnicima početnicima te stvoriti mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta na području Urbane aglomeracije Osijek.

Podsjećamo kako je projekt svečano započeo 8. srpnja prošle godine u Velikoj vijećnici Grada Belišća na kojoj su sudjelovali brojni zainteresirani građani, predstavnici javne uprave te mnogi poduzetnici.

Projekt se provodi u okviru ITU mehanizma urbane aglomeracije Osijek. Nositelj projekta je Grad Belišće, a partneri su Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. i Lokalna razvojna agencija Grada Belišća d.o.o.. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.357.724,16 kuna, od čega Europska unija financira 4.000.000,00 kuna.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014.-2020.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu