MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

TJEDAN INOVACIJA: Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK Od 12. do 14. listopada, Osijek postaje sjedište inovatorstva. Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova 2022. stiže u Osijek. 

Ovogodišnja izložba održava se pod motom „TJEDAN INOVACIJA“. Više od 400 inovacija iz čak 23 zemlje svijeta bit će predstavljeno u Osijeku. Posebnost izložbe, između ostalog je svakako tridesetak studenata koji sa svojim sjajnim inovacijama stižu iz ratom zahvaćene Ukrajine.  Osim izložbenog karaktera Budi uzor®/Inova 2022. nudi i onaj poslovni, u kojem će domaći inovatori i poduzetnici u razgovoru s inozemnim kolegama tražiti put i plasman svojih proizvoda na eminentna svjetska tržišta.

Svečano otvorenje izložbe je u srijedu, 12. listopada, 2022. godine, s početkom u 13:00 sati, trgovački centar Mall Osijek, Ulica Sv. Leopolda B. Mandića 50a.

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova 2022. dolazi u Osijek. Ovogodišnja Izložba održava se od 12. do 14. listopada pod motom „TJEDAN INOVACIJA“, stoga će više od 400 inovacija iz 23 zemlje biti izloženo u Osijeku, u prostorijama Mall-a.

BUDI UZOR®/INOVA® je izložba s brojnim pratećim sadržajima, osobito atraktivnim programom nagrađivanja koja od 1971. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. Mjesto je to za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika s inozemnim kolegama plasman inovacija na hrvatsko i međunarodno tržište.

Svečano otvorenje izložbe je u srijedu, 12. listopada 2022. godine, u 13:00 sati, u trgovačkom centru Mall Osijek, Ulica Sv. Leopolda B. Mandića 50a. Otvorenje će biti upotpunjeno interaktivnim panelom pod nazivom „BUDI UZOR uz primjenu digitalizacije i zelene tranzicije“, na kojem će sudjelovati predstavnici malih i srednjih poduzeća, predstavnici veliki poduzeća te brojnih institucija.

Kao uvod u Izložbu održavaju se dani otvorenih vrata u prostorijama inkubatora TERA Tehnnopolis d.o.o. i BIOS d.o.o. poslovnog inkubatora. Prije početka Izložbe, 10. i 11. listopada u poslovnom inkubatoru TERA Tehnopolis d.o.o. održat će se dani otvorenih vrata, u sklopu kojeg će se posjetitelji moći konzultirati na temu raspoloživih usluga i bespovratnih financijskih sredstava za nositelje inovativnih ideja, a u BIOS d.o.o. poduzetničkom inkubatoru bit će moguće provjeriti koja oprema i usluge su na raspolaganju poduzetnicima za ostvarenje njihovih ideja. 

Izložba se u prostorijama Mall-a održava tri dana, od 12. do 14. listopada, a namijenjena je inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Dolaskom brojnih stranih delegacija i njihovim izlaganjem, Izložba je prigodna za održavanje niza poslovnih razgovora, mjesto za pronalazak partnera, kupaca, dobavljača ili djelatnika. Svi sudionici i posjetitelji imaju priliku povećati svoju konkurentnost i probiti se na domaće i europsko tržište. Od srijede 12. listopada bit će dostupan novi online katalog inovacija.

Drugog dana Izložbe, u srijedu 13. listopada održava se Poduzetnička akademija: „EIT FOOD Start-up activity i finale natjecanja u pisanju poslovnih planova Budi uzor®“. Poseban ponos Izložbe je upravo natjecanje u pisanju poslovnih planova Budi uzor® koje okuplja perspektivne studente i buduće poduzetnike.

Trećeg dana Izložbe posjetitelji imaju mogućnost sudjelovati na bogatom programu Poduzetničke akademije, koji pokriva zanimljive teme novog Zakona o radu - HUP, Intelektualno vlasništvo - DZIV, mogućnosti financiranja poduzetnika kroz HAMAG-BICRO i FOODSCALE HUB.

Uz info štandove na kojima će biti predstavljeni brojni projekti koji su namijenjeni potpori i informiranju poduzeća, Smotra poduzetničkih potpornih institucija i obrazovnih ustanova je izuzetno važna komponenta Izložbe u sklopu koje se mogu dobiti ključne informacije te potaknuti inovatorski rad i poduzetnički duh.

Slavonski kutak se u proteklih nekoliko godina profilirao u atraktivnu i rado posjećenu komponentu Izložbe. U sklopu Slavonskog kutka slavonska obiteljska poljoprivredna gospodarstva će izložiti svoje specijaliste i delicije te na taj način dodatno promovirati grad Osijek i Slavoniju.

Glavni organizator ovogodišnje Izložbe je TERA Tehnopolis d.o.o. uz Savez hrvatskih inovatora, Hrvatsku udrugu inovatora-poduzetnika te Savez inovatora Zagreba, su-organizatore Osječko-baranjsku županiju, Savez inovatora Primorsko-goranske županije i Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku te podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja.

Program izložbe: BUDI UZOR®/INOVA 2022.

Moto ovogodišnje BUDI UZOR®/INOVA 2022. izložbe je ”TJEDAN INOVACIJA” koji započinje 10.10.2022. te traje sve do 15.10.2022.

 1. Hrvatski salon inovacija – INOVA 2022. i 18. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova – Budi uzor® 2022. održat će se od 12. do 14.10.2022. u MALL Osijek (Ulica Sv. Leopolda B. Mandića 50a, Osijek)

10. listopada 2022. godine (ponedjeljak)

VIRTUALNA INKUBACIJA

 • 10:00 – 14:00 sati:  TERA Tehnopolis d.o.o. Poslovni inkubator: Konzultirajte se na temu raspoloživih usluga nositeljima inovativnih ideja. Koristite usluge koje financira EU.
  Lokacija: Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek
 • 10:00 – 14:00 sati: BIOS Poduzetnički inkubator: Provjerite koja oprema je na raspolaganju poduzetnicima. Lokacija: Ul. Josipa Jurja Strossmayera 341, Osijek

11. listopada 2022. godine (utorak)

VIRTUALNA INKUBACIJA

 • 10:00 – 14:00 sati:  TERA Tehnopolis d.o.o. Poslovni inkubator: Konzultirajte se na temu raspoloživih usluga nositeljima inovativnih ideja. Koristite usluge koje financira EU.
  Lokacija: Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek
 • 10:00 – 14:00 sati: BIOS Poduzetnički inkubator: Konzultirajte se na temu raspoloživih usluga nositeljima inovativnih ideja. Lokacija: Ul. Josipa Jurja Strossmayera 341, Osijek
 • 20:00 – 23:00 sati Svjetska organizacija inovatora (WIIPA) – Sastanak Europske podružnice pod vodstvom predsjednice gospođe Manli Hsieh

12. listopada 2022. godine (srijeda)

13. listopada 2022. godine (četvrtak)

14. listopada 2022. godine (petak)

15. listopada 2022. godine (subota)

 • 10:00 – 23:00 sati: Umrežavanje – program iznenađenja

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It