MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HARBURG FREUDENBERGER BELIŠĆE D.O.O.: Završnica edukacije novih polaznika Akademije zavarivanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Ovih dana privodi se kraju ciklus edukcije na Akademiji zavarivanja u tvrtki Harburg Freudenberger Belišće d.o.o.

Matija Sudar, Josip Šimunović, Dario Matoković i Ivan Habus, zaposlenici ove tvrtke, upravo su završili teoretski dio edukacije, a po povratku iz Poljske, gdje će stjecati nove vještine u zavarivanju spremnika od nehrđajućeg čelika, temeljnih proizvoda novog pogona u Valpovu koji će s radom započeti do kraja ove godine, završit će i praktični dio edukacije te dobiti potvrdu o stečenim kompetencijama.

Prvi puta se provodi ovakav oblik edukacije temeljem suradnje tvrtke Harburg Freudenberger Belišće d.o.o. s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje kroz mjeru „Potpore za usavršavanje zaposlenih osoba“ i Strojarsko tehničkom školom iz Osijeka.

-Kako je riječ o državnim potporama za usavršavanje, ova mjera se može primijeniti samo pod određenim uvjetima i to isključivo za zaposlene osobe, i isključivo u programu sufinanciranja što znači da dio troškova osposobljavanja snosi poslodavac, a dio Hrvatski zavod za zapošljavanje, pojašnjava nam Katarina Majsen, referentica ljudskih potencijala zadužena za mjere HZZ-a i osposobljavanje radnika.

Budući da HF Belišće d.o.o. pripada kategoriji  velikog poslodavca, HZZ sufinancira 50% ukupno prihvatljivih troškova, dok ostatak snosi poslodavac.  Usavršavanje zaposlenih provodi se prema unaprijed definiranom trajanju i programu te je obveza na kraju usavršavanja svakom polazniku izdati potvrdu o stečenim kompetencijama.

S obzirom na djelatnost tvrtke, te uzimajući u obzir i činjenicu da se najviše svjetske proizvodnje čelika prerađuje zavarivanjem, mišljenja smo da su naše, ali i potrebe svjetske industrije za TIG zavarivačima u stalnom porastu te da je ovdje riječ o deficitarnom zanimanju, pa smo se upravo zato odlučili na osposobljavanje radnika za zavarivače TIG postupkom. 

Riječ je o ručnom postupku zavarivanja u neutralnoj smjesi plinova, a usavršavanje provodi Strojarsko tehnička škola Osijek pod vodstvom Davora Bičvića, Dalibora Rašića i Tomislava Dješke, trojice profesora koji su proveli teorijski dio osposobljavanja, dok će Zdravko Kolesarić i  Stjepan Horvatić mentori, zaposlenici tvrtke, provesti praktični dio osposobljavanja u stvarnom proizvodnom okruženju u Trening centru HF Belišće d.o.o. Ovako, na najsuvremeniji način našim zaposlenicima omogućujemo stjecanje dodatnih vještina za rad kako bi se usavršili te osigurali svoja radna mjesta, zaključila je Katarina Majsen, pripremajući se za prihvat novih polaznika Akademije zavarivanja.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It